Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Πλιατσικολόγοι και πλιατσικολόγοι

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

      Εμφανίσθηκαν και στην πολύπαθη Θεσσαλία οι πλιατσικολόγοι. Τα απάνθρωπα δοχεία νυκτός που μπαίνουν στα ρημαγμένα σπίτια και αρπάζουν, ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τις οικοσκευές των κατοίκων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους και....

τα υπάρχοντά τους, για να σώσουν τη ζωή τους.

       Ο Κούλης μάς μίλησε προχθές από του βήματος της ΔΕΘ για πλείστα όσα εθνικά σχέδια. Στον γνωστό ρυθμό των μεταρρυθμίσεων που ανέκαθεν ευαγγελίζονται οι πωλητικοί και ουδέποτε πραγματοποιούν.  

        Από την άλλη το Ανδρουλάκι μας μίλησε για «οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα, που θα δουλέψει με το σύστημα των Ομάδων Διοίκησης Έργου. Μια task force στα ευρωπαϊκά πρότυπα που θα διασφαλίζει και τη διαφάνεια και την ταχύτητα. Τον εθνικό στόχο της ανάπτυξης Made in Greece, με έμφαση στην καινοτομία, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τις δραστηριότητες υψηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας, που δημιουργούν πολλές ποιοτικές θέσεις εργασίας».

       Άντε πάλι με τις Ανεξάρτητες Αρχές, Φορείς και Οργανισμούς. Φορέας ανεξάρτητος από τί; Από την κυβέρνηση; Γιατί; Δεν είναι ικανή η εκάστοτε κυβέρνηση και τα στελέχη της να φέρουν εις πέρας ένα τέτοιο έργο; Και ποιός  διορίζει τον επί κεφαλής [επικεφαλή που λένε οι μορφωμένοι] του ανεξάρτητου φορέα; Με ποιά κριτήρια; Παράδειγμα: η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, εν συνεχεία υπηρεσιακή πρωθυπουργός, ακολούθως νομική σύμβουλος του Αλαίκσοις δεν είχε τα προσόντα να διορισθεί Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού μέχρι που την κατήργησε με νόμο ο Κούλης;  Λέω εγώ τώρα.

     Να συσταθεί και Εξεταστική Επιτροπή για την καταστροφή τής Θεσσαλίας ελέχθη. Με ποιό αντικείμενο άραγε; Αλήθεια, ποια Εξεταστική τής Βουλής Επιτροπή οδήγησε σε τί;  Αν εξαιρέσουμε, φυσικά, τις Επιτροπές που παρέπεμψαν πωλητικούς αντιπάλους στο Ειδικό Δικαστήριο. Τί έγινε επί παραδείγματι  με την Επιτροπή που ασχολήθηκε με «τη διερεύνηση της λειτουργίας των εταιρειών δημοσκοπήσεων και τα κονδύλια που διατέθηκαν στα ΜΜΕ για την καμπάνια ενημέρωσης των κινδύνων της πανδημίας»;

    Οι πλιατσικολόγοι που επιπίπτουν επί των περιουσιών τρίτων μετά από κάποιο ακραίο περιστατικό αποτελούν την εξαίρεση. Επαίσχυντη, αλλά  περιστασιακή. Σε αντίθεση με τους πωλητικούς πλιατσικολόγους που μας δουλεύουν και μας κλέβουν επί καθημερινής βάσεως. Αδιάψευστος μάρτυς: μπήκαμε στα Μνημόνια με εξωτερικό χρέος € 270 δισ. κατά τον με δικαστική βούλα αθώο Ανδρέα Γεωργίου και τώρα έχουμε χρέος >€ 400 δισ.  Και τούτο αφού το χρέος είχε μειωθεί  κατά € 120 δισ.  με το PSI του Μπένι εις βάρος των ασφαλιστικών Ταμείων και των αφελών μικροεπενδυτών που είχαν αποθέσει τις οικονομίες τους σε ομόλογα του Δημοσίου.

       Από όσα άκουσα, ότι είπε ο σύζυγος της Μαρέβας, συγκράτησα τούτο που καταδεικνύει την ευθύτητα και εντιμότητα του πωλητικού: είπε, ότι θα μειωθεί ο αριθμός των αστυνομικών που διατίθενται για την προστασία υψηλών προσώπατων και ότι αρχή θα γίνει από τον ίδιο, αφού οι αστυνομικοί τής ασφάλειάς του μειώνονται στο μισό.  Δεν τόλμησε να μας πει ποίος είναι ο αριθμός τών αστυνομικών που τον προστατεύουν σήμερα. Ούτε μας εξήγησε, βέβαια, γιατί απαιτείτο μέχρι τώρα διπλάσιος αριθμός αστυνομικών για την εν λόγω προστασία, ενώ στο εξής θα επαρκούν οι μισοί.

 Ας θυμηθούμε και τί έλεγε για τις θεομηνίες πριν γίνει πρωθυπουργός.

https://www.youtube.com/watch?v=aiLOqNbH_fA

Σώτος

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου