Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλικόν άλγος: συμπέρασμα

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 

Η θεομηνία πρωτοφανής [;]. Η απώλεια ζωών, ζώων και περιουσιών το ίδιο. Η κρατική αβελτηρία εγνωσμένη. Δεν εξέπληξε.

Η κυβέρνηση επαίρεται, ότι....

ενήργησε άψογα και με ταχύτητα, σπεύδει δε να αποζημιώσει τους συμπατριώτες που επλήγησαν. Η αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση για ανικανότητα, έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης της φοβερής καταστροφής. Χωρίς, βέβαια, να μας ενημερώνει ως προς το τί θα έκανε εκείνη, αν κυβερνούσε, που δεν έκανε ο σύζυγος της Μαρέβας και οι παρατρεχάμενοί του. 

Όταν άκουσα, ότι οι ξεσπιτωμένοι πλημμυροπαθείς  δεν έχουν ούτε νερό να πιούν και οι έμποροι αύξησαν 200% την τιμή του εμφιαλωμένου, αναρωτήθηκα γιατί η κυβέρνηση δεν έστειλε 100 στρατιωτικά φορτηγά στη ΒΙΚΟΣ, στην ΙΟΛΗ και στους λοιπούς παραγωγούς εμφιαλωμένου νερού επιτάσσοντας την παραγωγή τους.   

 

Ο Κούλης, λέει, θα ανακοινώσει πλείστα όσα εθνικά σχέδια οργάνωσης των δημοσίων  και δημοτικών υπηρεσιών.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια του κρατικού γραψαρχιδισμού. Σε 3-4 τέρμινα θα έχουμε το πόρισμα και την τιμωρία των ανίκανων ενόχων. 2-3 χρόνιο το τέρμινο.  Λες και η ανεξάρτητη [λέμε και καμμιά μ…. να περνάει η ώρα]  δικαστική εξουσία  λειτουργεί άψογα σε αντίθεση με την εκτελεστική.    

Τελικά, ευτυχώς που έχουμε ένοπλες δυνάμεις, πυροσβέστες και αστυνομικούς που ως οι μόνες οργανωμένες και πειθαρχημένες μονάδες του κράτους  περιέσωσαν ό,τι μπορούσαν. Διότι η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους [ανοχής;] δεν μου λέει τίποτε. [Γέλασα, όταν άκουσα το Χατζιδάκι να λέει:  «Συνδυάζουμε την κοινωνική ευαισθησία με την οικονομική υπευθυνότητα»

Σώτος

Υ.Γ. Και μία άσχετη απορία ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών: κατά τον έλεγχο και ανακήρυξη των υποψηφίων δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων κ.λπ.  ελέγχεται, αν οι διατελέσαντες ή εν ενεργεία δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κ.λπ. έχουν υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες, ως ο νόμος ορίζει; ΄Η ελέγχεται απλώς, αν οι εν λόγω εκ νέου υποψήφιοι κατέβαλαν το παράβολο των € 50; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου