Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Αθανάσιος (Σάκης) Μιχαηλίδης: Ένας ενεργός πολίτης στο πλάι του Απόστολου Τζιτζικώστα


Ο Αθανάσιος (Σάκης ) Μιχαηλίδης, είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Απόστολου Τζιτζικώστα. 

Η υποψηφιότητά του πηγάζει από την αγάπη του για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο και στους συμπολίτες του και από τη μέχρι τώρα πορεία και δράση του, για πολλούς ήταν αναμενόμενη.

Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο  στέλνει μήνυμα ανανέωσης και επανεκκίνησης απέναντι στις προκλήσεις της νέας πενταετίας. 

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στις εκλογές του Β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι όμως πολλά χρόνια ενεργός και δραστήριος ως πρόεδρος ή μέλος Δ.Σ. σε σωματεία, συλλόγους και ιδρύματα. Με  αξίες, όραμα, γνώση και προτάσεις για την επόμενη μέρα, για έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει να συμμετέχουμε στις προκλήσεις και τις εξελίξεις, πιστεύει ότι όλοι μαζί, μπορούμε και πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά, βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του στην πρόοδο και την ανάπτυξη που ονειρευόμαστε. Να είμαστε ενεργά αυτό που οραματιζόμαστε,  συμμετοχικά και όχι ως απλοί θεατές.

Επισκέπτεται κάθε δήμο, κάθε γειτονιά του νομού Θεσσαλονίκης στην Ά και στη Β΄ περιφέρεια, ενημερώνει και ενημερώνεται από τους πολίτες και υπόσχεται να συμβάλει κατά το δυνατόν στην άμβλυνση των ανισοτήτων. Το πλούσιο βιογραφικό του, δεν είναι παρά η επιβεβαίωση για την έμπρακτη συμμετοχή του σε δράσεις και πρωτοβουλίες,  είτε προσωπικές είτε συλλογικές αλλά πάντα πολύπλευρες και πολυθεματικές.

Μια όμως από τις εξαιρετικά σημαντικές δράσεις του είναι η συμμετοχή και ο πρωταγωνιστικός ρόλος του στις διαδικασίες  ίδρυσης Ορθόδοξου Ναού του Αγίου Νικολάου στην πρωτεύουσα της Κούβας, τα θυρανοίξια του οποίου έγιναν παρουσία του αείμνηστου ηγέτη της Φιντέλ Κάστρο, του αδερφού του Ραούλ -νυν προέδρου  της Κούβας καθώς και του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο και χιλιάδων προσκυνητών από τη Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά.

Οι σπουδές και η έντονη κοινωνική δράση

Ο Αθανάσιος (Σάκης) Μιχαηλίδης γεννήθηκε  στη Θεσσαλονίκη, φοίτησε στο Πειραματικό Σχολείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δείχνοντας από τα πρώτα μαθητικά του χρόνια την διάθεση για προσφορά και ενεργό συμμετοχή. Διετέλεσε πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, είναι πτυχιούχος της Νομικής, Dottore in Giurisprudenza, Università di Macerata και διατηρεί δικηγορικό γραφείο με ομάδα συνεργατών ειδικευμένη στο Αστικό, Εμπορικό και Διοικητικό  Δίκαιο και γνωρίζει Ιταλικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (έτος ίδρυσης 1952, βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών), επόπτης του Κληροδοτήματος ‘’Λουκάς και Ελπινίκη Παπαναστασίου’’, έχοντας εκλεγεί από το 2002, υπηρετώντας ανελλιπώς σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια. Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων, “ Ο Παύλος Μελάς”, Ταμίας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και Οικονομικός Διευθυντής –Ταμίας,  του Ιδρύματος Αλεξάνδρου και Καλλιθέας Καρούτα, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Αξίζει να υπογραμμίσουμε  επίσης πως είναι ο Ιδρυτικός Πρόεδρος  και Πρόεδρος της Λέσχης Lions Θεσσαλονίκης, “Ηράκλεια” .

Η συμμετοχή του ως ενεργός πολίτης δε σταματά εδώ καθώς έχει αφήσει το αποτύπωμά του σε ιστορικούς συλλόγους και σωματεία της Θεσσαλονίκης με έντονη κοινωνική, επιστημονική, πολιτιστική και ανθρωπιστική δράση.

Διετέλεσε τρεις θητείες Γ.Γ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ “Καρτερία”  στο πλευρό της αείμνηστης προέδρου Βιολέτας Παπαθανασίου. Εκπροσωπώντας το Σύνδεσμο Μοναστηριωτών και σε συνεργασία με την Παμμακεδονική Αμερικής διοργανώνανε επί σειρά ετών το Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας για παιδιά του Γυμνασίου στη Θεσ/νίκη ιδρύοντας και υποστηρίζοντας από το 2000 τη λειτουργία και την οργάνωση Φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας στο Μοναστήρι και στην ευρύτερη περιοχή της Πελαγωνίας με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα για δύο θητείες.

Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος της ‘’Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας’’ Βορείου Ελλάδος, Μέλος του Δ.Σ. του Λαογραφικού & Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης, Μέλος  του Δ.Σ. της Κ.Ε.Τ.Α. Δήμου Θεσσαλονίκης, Μέλος της Επιτροπής «Δημητρίων» του Δήμου Θεσσαλονίκης, 2008:συμμετοχή στην Ο.Δ.Ε. της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Φυσικά όλα αυτά αναγνωρίστηκαν και επικροτήθηκαν με  Τιμητικές Διακρίσεις και Βραβεύσεις, όπως μεταξύ άλλων: από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, από την Ακαδημία Αθηνών, από την Μητρόπολη Μεξικού,από τη Διεθνή Οργάνωση Lions με την ανώτατη τιμητική διάκριση Melvin Jones Fellows, από το Ίδρυμα Albert Schweitzer της Αυστρίας και από το Royal Confraternity of Saint Teutonio της Πορτογαλίας με  Grand Cross διάκριση.

Η επιλογή του από τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα είναι για τον γνωστό δικηγόρο, μια ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του, την  εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά του προσφέροντας στα κοινά, στην Περιφέρεια και στον συνάνθρωπο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου