Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, όταν η μνήμη είναι ασθενής [κοντή που λένε οι μορφωμένοι] και το πωλητικό σύστημα εξωνημένο

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

 Η ιστορία επαναλαμβάνεται, όταν η μνήμη είναι ασθενής [κοντή που λένε οι μορφωμένοι] και το πωλητικό σύστημα εξωνημένο

13 Αυγούστου 2013. Ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης έκανε το «λάθος» να... επιβιβαστεί στο τρόλεϊ χωρίς εισιτήριο. Ο ελεγκτής τού επιτέθηκε αρχικά λεκτικά και έπειτα τον τραμπούκισε, με τον Θανάση να βρίσκει τραγικό θάνατο πέφτοντας από το τρόλεϊ.

«Είμαι άνεργος, κι εγώ και η οικογένειά μου. Δεν έχω χρήματα, ούτε για το εισιτήριο, ούτε για το πρόστιμο» έλεγε σύμφωνα με μαρτυρίες ο 19χρονος στον ελεγκτή λίγα λεπτά πριν χάσει τη ζωή του.




Καρατομήθηκαν, λέει, λιμενικοί στον Πειραιά μετά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη. Όπως καρατομήθηκαν αστυνομικοί μετά τη δολοφονία του Μιχάλη.

Και λοιπόν;

Μετά τη Μάνδρα, το Μάτι και τα Τέμπη είχαμε τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τον Έβρο και τώρα τις πλημμύρες που έπνιξαν Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δικαιολογείται, ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία και πρωτόγνωρα. Για όλα φταίνε τα λάθη της φύσης και του ανθρώπου.

Η αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση υπουργών λόγω ανικανότητος. Ούτε και αυτή μας λέει, όμως, τί θα έπρεπε να έχει κάνει η κυβέρνηση, για να μη θρηνήσουμε τόσες απώλειες.

Ορθώς επισημαίνεται [όχι από τα συστημικά ΜΜΕ φυσικά]: κοντά 30 χρόνια από την πλημμύρα του 1994 στην Καρδίτσα, αλλά αντιπλημμυρικά έργα γιοκ.

https://workenter.gr/sok-ston-palama-29-oloklira-chronia-ekkremoun-ta-antiplimmyrika-erga-591685/

Κάτι σαν το Κτηματολόγιο ας πούμε.

Εμείς, πάντως, συνεχίζουμε να αρκούμεθα στο μονότονα επαναλαμβανόμενο «ας είναι αυτό το τελευταίο θύμα».

Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου