Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλία : Μετά τις πλημμύρες ...γαστρεντερίτιδα

 Σαράντα έξι κρούσματα γαστρεντερίτιδας, εκ των οποίων τα έξι.... χρειάστηκαν νοσηλεία και μόνο τρία συνδέονται με παθογόνο νόσο που σχετίζεται με τις πλημμύρες, έχουν καταγραφεί στη Θεσσαλία, όπως γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενη στον κίνδυνο από τα νεκρά ζώα στη δημόσια υγεία, η κα. Αγαπηδάκη σημείωσε πως υπάρχουν δυσκολίες στην απομάκρυνσή τους καθώς από τη μια αρκετές περιοχές είναι αποκλεισμένες και από την άλλη το αποτεφρωτήριο στην Λάρισα δεν είναι προσβάσιμο, γι’αυτό και τα νεκρά ζώα μεταφέρονται στη Βέροια για καύση.

Η ίδια διευκρίνισε πως η επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας στις πληγείσες από την κακοκαιρία Ντάνιελ περιοχές κινείται σε τρεις άξονες: Την επιδημιολογική επιτήρηση των λοιμωδών νοσημάτων σε όλη τη Θεσσαλία, η οποία βασίζεται στην καθημερινή ενημέρωση από τις 26 δομές υπηρεσιών υγείας που βρίσκονται στην περιοχή.
Την εντομολογική επιτήρηση, διευκρινίζοντας ότι τα προβλήματα με τα κουνούπια θα εμφανιστούν με την αποστράγγιση των υδάτων, περίπου σε 10 ημέρες.
Την καταλληλότητα του νερού με δειγματοληψίες από διάφορα σημεία της Θεσσαλίας, τρεις φορές την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου