Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Αχ, αυτή η ακρίβεια!!

 [Ποιός λακές θα νικήσει τον λακέ;]

Πήγα προχθές στο σούπερ μάρκετ [ελληνιστί παντοπωλείο] να αγοράσω ολίγον ελαιόλαδον. Τιμή διπλάσια από πέρυσι. Την ώρα που παρατηρούσα το καρτελάκι θυμήθηκα.... που άκουσα στο ραδιόφωνο, ότι σε κάποιο νησί πήγε μία κυρία να αγοράσει 10 σύκα και τη χρέωσαν € 19, ήτοι € 1,9/σύκο, εξ ου και η κυρία ακύρωσε την αγορά.

Το βλέμμα μου στα καρτελάκια με τις τιμές, αλλά ο νους μου στην εκπληκτική  πωλητική συγκυρία.

Θα ανανεωθεί, άραγε, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη και τον γκόμενό του; Μήπως ηττηθεί από τον κατάδικο υπουργό Νίκο Παππά;

Θα καταφέρει ο Ανδρουλάκης να σηκώσει τον ήλιο του  κώματος και να νικήσει τον σύζυγο της Μαρέβας;  

Θα επιβεβαιωθούν, άραγε, οι καταγγελίες του Στίγκα για Greek Mafia που τον υπονομεύει στο κώμα του;

Τελικά γιατί την έχουν πέσει όλοι στον Κούλη με τις πυρκαγιές; Αυτό το κράτος παρέλαβε από τον πατέρα του και τους διαδόχους του,  αυτό διοικεί. Τί άλλο να κάνει το παιδί;  

Και στο τέλος του διαδρόμου οι ντομάτες τραβάνε την ανηφόρα. Και τα ακτινίδια Νέας Ζηλανδίας. Και τα καρύδια Τουρκίας. Και οι πατάτες Αιγύπτου.  Και τα μήλα Χιλής.

Καθώς περίμενα στην ουρά στο ταμείο, για να πληρώσω, άκουσα μία κυρία λίγο πιο μπροστά από μένα να καταφέρεται κατά των νέων ταυτοτήτων.  Κάτι σαν τον Αντίχριστο μεταμορφωμένο την άκουγα να λέει.  Όταν έφθασε η σειρά της, τη ρώτησε η ταμίας, αν έχει κάρτα εκπτώσεων. Έχει, αλλά την είχε ξεχάσει σπίτι. Δίνοντας, όμως, στην ταμία τον αριθμό τού κινητού τηλεφώνου της η κάρτα εντοπίσθηκε ηλεκτρονικώς και έτσι η κάτοχός της έτυχε εκπτώσεώς τινος.

Έφυγα προβληματισμένος. Καθώς διέσχιζα τον δρόμο νομίμως, ήτοι από τη διάβαση των πεζών με αναμμένο και εν ακινησία τον Γρηγόρη, ένα αυτοκίνητο πέρασε από μπροστά μου. Κατά τα ειωθότα, εξ ου και ήμουν πολύ προσεκτικός, αν και είχα προτεραιότητα, ώστε να επιβιώσω από ενδεχόμενη επίθεση ιδιώτη [αγγλιστί idiot].

Μπήκα στο αυτοκίνητο και άνοιξα το ραδιόφωνο. Οι Τούρκοι, λέει, απαιτούν να υπογράψουμε ότι Ρόδος και Καστελλόριζο δεν έχουν ΑΟΖ ή κάτι τέτοιο, ενώ ο Έβρος κοντεύει να καεί απ’ άκρου εις άκρον, πράμα που, όμως,  δεν θα επηρεάσει καθόλου το επίδομα της προσωπικής διαφοράς τών συνταξιούχων, τη στιγμή που χιλιάδες λαθρομετανάστες [μπαρδόν παράτυποι μετανάστες ήθελα να γράψω] εισέρχονται ανενόχλητοι στη χώρα και χιλιάδες πολίτες αναμένουν με μεγάλη αγωνία την ομιλία τού Κούλη στη ΔΕΘ, μήπως και πει κάτι διαφορετικό από όσα λένε όλοι ανεξαιρέτως οι εκάστοτε εν ενεργεία ή εν δυνάμει  πρωθυπουργοί διακόσια χρόνια τώρα.

Ακούς εκεί να πωλείται το ελαιόλαδον προς €180 το δοχείο των 17 λίτρων!    

Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου