Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Έκτακτη ενημέρωση ασφαλείας της Microsoft για το πρόβλημα PrintNightmare - Οδηγίες για να είστε ασφαλείς

 Η Microsoft κυκλοφορεί μια έκτακτη ενημέρωση ασφαλείας για Windows συστήματα, για να αντιμετωπίσει μια κρίσιμη ευπάθεια στην υπηρεσία Windows Print Spooler (υπηρεσία εκτύπωσης), με το όνομα PrintNightmare (CVE-2021-34527). Σύμφωνα με.... τους ειδικούς, η εκμετάλλευση της ευπάθειας, θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν επιτιθέμενο να εκτελέσει κώδικα στα ευάλωτα συστήματα, τοπικά ή και απομακρυσμένα, με διαβαθμισμένα δικαιώματα.

 

Η απαραίτητη ενημέρωση περιλαμβάνεται στη διαδικασία των αυτόματων ενημερώσεων στα συστήματα windows 10 από τις 7-7-2021, ωστόσο σας συστήνουμε να επιβεβαιώσετε ότι πράγματι έχει εγκατασταθεί (ο κωδικός KB, για καθε σύστημα είναι διαφορετικός και φαίνεται στην παρακάτω λίστα). Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει αυτόματη εγκατάσταση της ενημέρωσης, θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα. Ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού σας ακολουθείτε την αντίστοιχη διαδικασία.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης και την χειροκίνητη εγκατάσταση της ενημέρωσης θα βρείτε παρακάτω.

 

CVE-2021-34527 Microsoft

CVE-2021-34527 CERT

CVE-2021-34527  Tenable

 

Θα παρατηρήσατε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση ακόμη για τις παρακάτω εκδόσεις, η Microsoft αναφέρει ότι “οι ενημερώσεις ασφαλείας για αυτές τις εκδόσεις των Windows θα κυκλοφορήσουν σύντομα“.

  • Windows Server 2012
  • Windows Server 2016
  • Windows 10 Version 1607 )

 

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να ακολουθούμε διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων που δίνονται μόνο από έγκυρες και αξιόπιστες πηγές, και ποτέ από ιστοσελίδες τρίτων και ηλεκτρονικά μηνύματα. Είναι πολύ πιθανό να σας αποσταλούν αντίστοιχα ηλεκτρονικά μηνύματα με τρόπους αντιμετώπισης της συγκεκριμένης ευπάθειας που στην πραγματικότητα περιλαμβάνουν κακόβουλες συνδέσεις.


Μετά την εγκατάσταση του σωστού update, ελέξτε το "ιστορικό ενημερώσεων". Για την έκδοση 21Η1 των Windows 10, θα πρέπει να δείτε αυτό:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου