Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Πόσο ναζισμό κρύβεις μέσα σου;

 Όταν στην Γερμανία, κυριαρχούσε η ταπείνωση, τότε στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ένα τσούρμο παραφρόνων, αδίστακτων σαλτιμπάγκων, κατέλαβε την εξουσία, δημιουργώντας έναν εχθρό, τους Εβραίους και πείθοντας τον λαό ότι η σωτηρία περνά μέσα από το κυνήγι μαγισσών που ξεκίνησαν.
Ο Hauptsturmführer Josef Mengele, ήταν.... διαπρεπής επιστήμονας στην Γερμανία. Δεν το γνωρίζω, αλλά φαντάζομαι ότι θα πρέπει να συναντήθηκε, με τον Reichsführer Heinrich Himmler, για να τον πείσει να καθυστερήσει την ''τελική λύση'', την εξόντωση δηλαδή των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ώστε να μπορέσει να κάνει τα ''ανθρωπιστικά'' πειράματα του.

Η ιστορία, θα έπρεπε να μας διδάσκει. Να υποδεικνύει τι θα πρέπει να αποφύγουμε. Φευ. Ο σύγχρονος άνθρωπος, κρατά από την ιστορία ότι τον βολεύει, τα υπόλοιπα τα αγνοεί.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, πόσοι περιθωριακοί, πόσοι κρυπτοσαδιστές, πόσοι ''κοινωνικοί αγωνιστές'', εμφανίζουν συμπτώματα πολλαπλής προσωπικότητας και φαντασιώνονται εαυτόν με στολή των SS, να διατάσσουν την δίωξη των ανεμβολίαστων. Και να δηλώνουν με κομπασμό και περίσσεια ξετσιπωσιά αντιφασίστες.
 
Πιθανότατα και η Εθνική μας ''σχολιάστρια επί παντός επιστητού'', Έλενα, να ονειρεύεται πως με στολή γυναίκας δεσμοφύλακα , επιβλέπει την πορεία των στιγματισμένων αρνητών και ψεκασμένων στα κρεματόρια .

Το παιχνίδι που θα έκανε πάταγο στα social, θα ήταν ένα quiz με θέμα.....''πόσο ναζισμό κρύβεις μέσα σου''......

Και ίσως και ένα ακόμα: αγαπητέ επιστήμονα, πόσο υπηρετείς την επιστήμη και πόσο τις πολυεθνικές...


Ο συγγραφέας Περικλής Δανόπουλος στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου