Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Καραγκιοζλίκια Τσίπρα που αλιεύει στα θολά νερά του αντεμβολιαστικού ρεύματος

Πολλοί είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν κι επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι το 90% της πελατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του φοβάται να πει ανοιχτά ότι είναι ΚΑΤΑ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για.... ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους στο χώρο της υγείας και ...κάνει καραγκιοζλίκια: όπως η απάντησή του "ο Μητσοτάκης διχάζει την κοινωνία, μιλώντας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα εμβολιαστούν". 

Αυτό, χαϊδεύει τα αυτιά των δημοσίων υπαλλήλων, τους κάνει να αισθάνονται ότι βρήκαν έναν προστάτη, που καταλαβαίνει τους φόβους τους, αλλά βιάζει τη λογική:

αν δεν υπάρχει ο φόβος της απόλυσης, πώς θα γίνει στην πράξη υποχρεωτικός, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός;

Τι προτείνει δηλαδή ο ίδιος για να μη γίνει κωμωδία η "υποχρεωτικότητα"; Καραγκιοζλίκια όπως "μετάθεση σε άλλο τμήμα που δεν έχει συναλλαγή με το κοινό" κι άλλες μπούρδες που λένε διάφοροι αντιπολιτευόμενοι; 

Μα έτσι, δεν πρόκειται να πιεστεί κανένας, ούτε ένας (!) να εμβολιαστεί! 

Η άλλη πρόβλεψη που θα αναγκαστεί πιθανώς να συμφωνήσει και κατά 99% θα εφαρμοστεί, είναι να τίθενται σε άδεια άνευ αποδοχών οι υπάλληλοι που αρνούνται να εμβολιαστούν. Αυτό, θα "πιάσει" στους μισούς. Οι υπόλοιποι μισοί, θα προτιμήσουν να μείνουν κάποιους μήνες απλήρωτοι για δύο λόγους: 

1. επειδή πιστεύουν ότι θα μείνουν μόνο για λίγους μήνες, γιατί η πανδημία θα περάσει και θα επιστρέψουν μια χαρά στη δουλειά τους και

2. επειδή πιστεύουν ότι θα κριθεί (μετά την πανδημία) αντισυνταγματική η στέρηση του μισθού τους και θα πάρουν πίσω τα μισθά τους.


Σε κάθε περίπτωση, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολο να γίνει πραγματικά υποχρεωτικός, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, γιατί θα προσκρούσει σε σοβαρά νομικά ζητήματα.

Τα κόμματα όμως θα πρέπει -στο κορυφαίο αυτό θέμα- να πάρουν σαφείς , ξεκάθαρες θέσεις κι όχι να μπουρδολογούν για να τσιμπήσουν ψηφαλάκια αρνητών. Ή συμφωνούν να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο ή δεν συμφωνούν. Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει. Αν συμφωνούν θα πρέπει να υποδείξουν αυτό το ΑΠΟΛΥΤΩΣ αποτελεσματικό μέτρο, που θα διασφαλίσει ότι το 100% των ανεμβολίαστων, θα προχωρήσει τελικά στον εμβολιασμό, εξαιτίας των σοβαρότατων κυρώσεων, που δεν θα του αφήνουν περιθώρια για "κολπάκια" και "καθυστέρηση".

Αυτά για όσους υποστηρίζουν ότι "είναι σύμφωνοι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό", όπως δηλαδή είναι ο Τσίπρας.

Βασίλης Προκοπίδης


Υ.Γ. 

-Κι εσύ τι θα πρότεινες ρε ξύπνιε Βασίλη;

-Να μην είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Η πολιτική μου θέση είναι ξεκάθαρη χωρίς μισόλογα. ΟΛΟΙ πρέπει να εμβολιαστούν (πλην ελαχίστων με αποδεδειγμένες σοβαρές αλλεργίες και θρομβοφιλία) , ΚΑΝΕΙΣ υποχρεωτικά. Είμαι φανατικός οπαδός των εμβολίων, έσωσαν την ανθρωπότητα, είναι από τα σπουδαιότερα κατορθώματα του ανθρώπου. Για αυτό ανέβηκε το προσδόκιμο ζωής κοντά στα 80, από 40 που ήταν πριν 2 αιώνες.

 - Μα αν δεν τους υποχρεώσεις, δεν θα εμβολιαστεί κανείς. Αναλαμβάνεις το ρίσκο να εκτεθεί η κοινωνία σε τρομερό κίνδυνο από τους ανεμβολίαστους; (αυτό πρέπει να ρωτάνε σε όσους υποστηρίζουν το εθελοντικό των εμβολιασμών, για να αποκαλύπτουν τους παπατζήδες)

-ΝΑΙ. Τελεία και παύλα. Όποιες συνέπειες κι αν έχει στην κοινωνία, δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να βάλει σωτήριο φάρμακο στο σώμα του, ενώ το αρνείται πεισματικά. Το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας διάθεσης του σώματος, είναι ίσης αξίας με τη ζωή. Τι να την κάνεις τη ζωή, άμα εξουσιάζουν το σώμα σου άλλοι; Σαφές; ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα λοιπόν ξεκάθαρα κι ας μη με ψηφίσουν οι πολυπληθείς φίλοι του υποχρεωτικού εμβολιασμού. 

Έτσι θα απαντούσα λοιπόν αν ήμουν πολιτικός, για να έχω καθαρές σχέσεις με τους ψηφοφόρους μου, κι όχι να τους περιπαίζω όπως κάνει ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας, με τα "ναι μεν αλλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου