Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Ο Κρίτων Αρσένης θέλει να κατάσχει τα λεφτά του Βαγγέλη Μαρινάκη

«αν είναι ντροπή να έχουμε φτωχούς, γιατί να μην είναι ντροπή να έχουμε πλούσιους; Γιατί να μην υπάρχει κόφτης πλούτου, π.χ. για αρχή τα 100.000€.
«Γιατί να μην απαγορεύεται να έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από αυτά και να σου αφαιρούνται; Καιρός να βάλουμε εμείς την ατζέντα»

έγραψε ο Κρίτων Αρσένης, βουλευτής του ....ΜΕΡΑ25.



 Επειδή το να γράφεις μια ....ηρωική αριστερή μπαρούφα, χωρίς ονόματα είναι εύκολο, ας απομυθοποιήσουμε τον παπατζή, κάνοντας αυτό που πρέπει: συγκεκριμενοποιώντας το τι ακριβώς σημαίνει η "ηρωική" μπαρούφα. Η πρότασή του, σημαίνει πρακτικά, ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν τα εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Λεωνιδα Μπόμπολα, του Βαρδή Βαρδινογιάννη, του καρδιοχειρούργου τάδε ...του εφοπλιστή τάδε..... και ...του αρχηγού του Γιάνη Βαρουφάκη.


Ας ξεκινήσει λοιπόν κατάσχοντας 165.213 ευρώ από τα λεφτά του αρχηγού του κόμματός του και της πάμπλουτης συζύγου του.




Ο τύπος απογείωσε τη σαχλαμάρα σε άλλα επίπεδα: από την επική λαϊκιστική μπαρούφα-απάντηση κάθε "ουτοπικού" αριστερού "θα τα παίρνουμε από τους πλούσιους και θα τα δίνουμε στους φτωχούς" (κανείς δεν τα πήρε όμως από τον πλούσιο Παπαδημούλη για να τα δώσει στον φτωχό γύφτο μπογιατζή στο Μενίδι), ο Αρσένης, απογείωσε τον λαϊκισμό, προτείνοντας να "απαγορεύεται να έχεις εισόδημα πάνω από 100.000" (για αρχή!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου