Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Κλαίω την άγνωστη Γαρυφαλλιά, κλάψτε τον πασίγνωστο Τόλη

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Τα σόσιαλ μύδια και τα δημοσιο-γραφικά πόστα μάς ζάλισαν πάλι και εξακολουθούν να μας ζαλίζουν με τον θάνατο του άρχοντα της πίστας Τόλη Βοσκόπουλου. Του ανθρώπου της.... νύχτας, του ινδάλματος των μπουζουκόβιων, τον οποίον αποχαιρέτησε πλήθος κόσμου με χειροκροτήματα και την ιαχή «αθάνατος». Εξακολουθώ να μην κατανοώ αυτό το χειροκρότημα που συνοδεύει νεκρούς στην τελευταία τους κατοικία. Συγκλονισμένες, λέει, οι 4 σύζυγοί του, καθότι ο αποδημήσας είχε νυμφευθεί τετράκις. Ενημέρωση και για την τύχη της περιουσίας του έγινε. Κι’ είχα μια σκασίλα.

Αλλά και η δημοσία δαπάνη κηδεία τού Τόλη ελέω του Δημάρχου Αθηναίων και ανεψιού τού Κούλη, η οποία κατά δήλωση της χήρας περιορίσθηκε στη δωρεάν παραχώρηση του τάφου επί 3ετία; Έστω και αυτή γιατί; Τί προσέφερε ο Τόλης, ώστε να αξίζει αυτή την ηθική αναγνώριση;

Η Γαρυφαλλιά ακολούθησε την πεπατημένη παντός φυσιολογικού ανώνυμου πολίτη. Σπούδασε και ήταν μέλος μίας μέσης ελληνικής οικογένειας που μεγάλωνε παιδιά, που τα μόρφωνε, που πλήρωνε τους φόρους της, που δεν απασχολούσε τη δημοσιότητα, που πάλευε με τη γραφειοκρατία στην καθημερινότητά της. Που ζούσε τέλος πάντων, όπως ζουν χιλιάδες Ελλήνων της λεγόμενης μεσαίας τάξης.

Και βρέθηκε στον δρόμο της ένα ανθρωπόμορφο τέρας που της έκοψε το νήμα της ζωής, επειδή εθίγη από κάποιο υποτιμητικό [;] σχόλιό της ικανό να συντρίψει τα αισθήματα που έτρεφε [;] γι’ αυτήν.

Στο μεταξύ επαναπατρίσθηκαν προ ημερών τα οστά τού αντισυνταγματάρχη Καλπουρτζή που έπεσε ηρωϊκά την 23.07.1974 μαζί με τους 37 άνδρες του σε άνιση μάχη με τους βαρβάρους στο Πενταδάκτυλο. Κάπου κάτι έγραψαν τα δημοσιο-γραφικά πόστα για τον επαναπατρισμό ενός ήρωα. Όπως με όλους αυτούς που έχουν δώσει τη ζωή τους για να ζούμε ελεύθεροι και να εκθειάζουμε τους Τόληδες και τους νικητές τού Survivor. Δυο γραμμές στα ψιλά γράμματα και μερικά δευτερόλεπτα στο γυαλί.

Η 23.07 είναι άλλη μία αποφράς ημέρα. Είναι η ημέρα που έχασαν τη ζωή τους 102 συνάνθρωποι στο Μάτι εξ αιτίας της αβελτηρίας των κρατικών υπηρεσιών, τους προϊσταμένους των οποίων φρόντισαν να ανταμείψουν οι πωλητικοί που τους κατέκριναν*. Την τρίτη επέτειο αυτού του δράματος [23.07.2021] διάλεξε ο Κούλης του αιπητωλεικού κράτους, για να επικοινωνήσει με τον θρηνούντα για τον Τόλη λαό. Πήγε στο Προεδρικό μέγαρο και παρέδωσε στην κερα Κατερίνα πολεοδομικό σχέδιο για το Μάτι. Αλήθεια, γιατί έπρεπε η ΠτΔ να ενημερωθεί για το σχέδιο αυτό; Μάλλον για να βρει ο Κούλης την ευκαιρία να τραβήξει την προσοχή του λαού στο πρόγραμμα εμβολιασμού με την ανάγνωση σχετικού άρθρου του Συντάγματος ενώπιον της κερα Κατερίνας, η οποία άδραξε την ευκαιρία ως βαθεία γνώστις του Συντάγματος [τέως Πρόεδρος του ΣτΕ] να υπερθεματίσει υπέρ του εμβολιασμού ολοκληρώνοντας το μάθημα συνταγματικού δικαίου.

 
Κατά τα λοιπά σύσσωμος ο πωλητικός κόσμος εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του που για 47η συνεχή χρονιά δέχθηκαν οι γείτονες ράπισμα, χαστούκι, κόλαφο, σφαλιάρα, κατραπακιά, μπούφλα, μπάτσο από τον ΟΗΕ, την ΕΕ και λοιπούς διεθνείς και μη οργανισμούς. Από αυτούς που με την ανοχή τους, αν όχι με την ενοχή τους, κατέχουν οι ραπισθέντες τη μισή Κύπρο και δίνουν και μαθήματα δημοκρατίας, θρησκευτικής ελευθερίας και δικαιοσύνης στον ελεύθερο [;] κόσμο με πρωτοστάτη τον Σουλτάνο Ερντογάν που, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, έχει εκλεγεί εντελώς δημοκρατικά από τον τουρκικό λαό, όπως ο Χίτλερ είχε εκλεγεί από τον γερμανικό λαό! Πάντως, εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι να στέλνουμε αυστηρά μηνύματα στον επιθετικό και θρασύ γείτονα παρακαλώντας τον να σεβασθεί το διεθνές δίκαιο, για να έχουμε ήσυχο καλοκαίρι, και κάνοντας γαργάρα τη χλευαστική τουρκική δήλωση, ότι χάρη στον Αττίλα τους ξαναποκτήσαμε τη δημοκρατία μας. Κι’ αν κάποιος επιτελέσει το καθήκον του, όπως ο κυβερνήτης Σαλιάρης, όνομα κα καθόλου πράμα, μπορεί να βρει και τον μπελά του.**

Εγώ εξακολουθώ να θρηνώ για τον θάνατο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς. Του άγνωστου θύματος ενός κακομαθημένου τσογλανίου. Θύματος που πολύ πρόωρα οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία χωρίς θλιβερά και αηδιαστικά χειροκροτήματα που κάνουν το χειροκρότημα να χάνει το νόημά του.

Σώτος

*
https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/xyma-kai-tsoybalata

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου