Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Αποχωρήσεις από το κόμμα Τράγκα και μερικές αλήθειες

Εμάς μας προκαλούν γέλιο όλοι αυτοί οι ανήσυχοι άνθρωποι, που βρίσκουν στέγη σε κυοφορούμενα κόμματα του facebook και πριν καν καταλάβουν σε ποιό κόμμα μπήκαν, δηλώνουν ότι ...αποχωρούν. Από πού; Από κάπου που δεν μπήκαν καν και στην ουσία δεν υφίσταται; Να το ξαναπούμε: η δημιουργία κόμματος είναι πολύ.... σοβαρή, δύσκολη και δαπανηρή υπόθεση. Την επιχείρησαν χιλιάδες άνθρωποι και επιβίωσε το 1/100 αυτών. Γρήγορα έρχεται η απογοήτευση...

Κοινό χαρακτηριστικών όλων αυτών των γραφικών κομμάτων -που συνήθως διαλύονται πριν φτάσουν στις εκλογές- είναι ότι τα μέλη τους, μπαίνουν σε αυτά, όχι από κάποια ιδεολογία, αλλά από θυμό. Κι αυτό εκμεταλλεύονται οι κομματάρχες. Τα εκατομμύρια των οργισμένων, που νομίζουν ότι βρήκαν στο πρόσωπο ενός τηλεαστέρα τον πολιτικό που θα εκπροσωπήσει το θυμό τους. Σιγά σιγά βλέπουν όμως, ότι η επανάσταση δεν είναι εύκολο πράγμα και αποχωρούν με την ίδια φρασεολογία για "συνεργασία με ανθρώπους που ξεπούλησαν ή κατέστρεψαν την Ελλάδα".

Οι λέξεις "ξεπούλησαν" και "κατέστρεψαν" είναι κλισέ και είναι το δόλωμα που ρίχνουν οι φερέλπιδες επόμενοι κατά φαντασίαν ηγέτες. Ικανοποιούν τα ένστικτα του αγανακτισμένου πόπολου, αλλά όλα αυτά είναι απελπιστικά πρόσκαιρα. Δεν μπορούν να αποτελέσουν συγκολλητική ουσία για κόμμα, για αυτό και τόσα και τόσα κόμματα, αποδεικνύονται θνησιγενή. Κόμματα που φτιάχνονται από έναν εσμό θυμωμένων, που απλώς καταγγέλουν "προδότες" και "πουλημένους", δεν έχουν μέλλον. 

Τα "στελέχη" τους, που προέρχονται από κάποιο παραδοσιακό κόμμα, επιστρέφουν αμέσως σε αυτό, με την πρώτη υπόσχεση για επαγγελματική αποκατάσταση. Παρατάνε τα "οράματα" και την "επανάσταση", με την ίδια ευκολία με την οποία μπήκαν σ΄ αυτή, μόλις το παλιό "ξεπουλημένο" κόμμα του 'προδότη" Μητσοτάκη, Τσίπρα, Παπανδρέου κλπ, τους τάξει διορισμό.

Βασίλης Προκοπίδης


Η ΕΙΔΗΣΗ

Με μια λιτή ανακοίνωση η επιτροπή των Ελευθέρων Ανθρώπων του Γιώργου Τράγκα στην Ρόδο παραιτήθηκε. Η παραίτηση της επιτροπής ήρθε μετά την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου.

Η ανακοίνωση της επιτροπής

«Σήμερα πήραμε την απόφαση για λόγους προσωπικούς να αποχωρήσουμε από το κίνημα των ελεύθερων ανθρώπων του Γιώργου Τράγκα. Πολιτική με τους Πατσέλους του Σύριζα και του Αλέξη Τσίπρα που στήσανε τα μνημόνια και ξεπουλήσαν την Ελλάδα δεν γίνεται.

Πολιτική με κακό Αντιμητσοτακισμό δεν μπορεί να γίνει. Προβληματιστήκαμε από την συνέντευξη του προέδρου Γιώργου Τράγκα στον Sky rodos και στον Τόνη Μαρτίνη. Μία συνέντευξη που δεν έδωσε καμία ελπίδα και κανένα όραμα.

Οι συνεχόμενες αποχωρήσεις των στελεχών του κινήματος όπως αυτή του Νικολόπουλου τελευταία άρχισε να προβληματίζει όλη την επιτροπή.

Πολιτικό φορέα δεν φτιάχνεις με το παλιό, το σάπιο, με αυτό που βρωμάει και έχει φτάσει την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής.

Καλή συνέχεια στον Γιώργο Τράγκα και τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Είχαμε μία δουλειά να κάνουμε και την ολοκληρώνουμε εδώ» \

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου