Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Στη χώρα των Μπάμπηδων

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

       Η γιαγιά τής Λυδίας δήλωσε πανευτυχής που κρατάει στην αγκαλιά της το μονάκριβο εγγόνι της. Κι’ εγώ που νόμιζα πως θα εξέφραζε την δυσφορία της, όπως συνηθίζουν όλες οι ….

φυσιολογικές γιαγιάδες. Ο κ. Εισαγγελάτος, μάλιστα, ερμήνευσε το γεγονός ότι η γιαγιά Σουζάνα φορούσε άσπρη μπλούζα κρατώντας τη Λυδία στην αγκαλιά της: έβγαλε τα μαύρα, για να μην έχει η Λυδία άσχημες αναμνήσεις.

       Ακολούθως ενημερώθηκα για τον κλέφτη των πινάκων, ο οποίος δήλωσε λάτρης της τέχνης. Έκλεψε δύο πίνακες, τους οποίους είχε πακεταρισμένους επί 9 χρόνια, ώστε να μπορεί να  τους θαυμάζει ανενόχλητος. Και φυσικά δεν διέφυγε της προσοχής μου, ότι ο πίνακας που χάρισε ο Πικάσο το 1939 στον ελληνικό λαό αποτέλεσε την αφορμή να γίνουμε ρεντίκολο παγκοσμίως. Καθώς παρουσίαζαν οι αρμόδιοι τον ανεκτίμητης από διαθέσεως αξίας πίνακα εκτεθειμένο πάνω σε ένα ράφι, ο πίνακας γλίστρησε, έπεσε στο πάτωμα και κάποιος τον σήκωσε και τον ξανατοποθέτησε στη θέση του. Τόσο απλά.

       Ο έγκλειστος Μπάμπης μπήκε στο στόχαστρο του επίσης έγκλειστου Φουρθιώτη που θέλει να του πάρει συνέντευξη. Τί θα έκανα,  αν δεν είχα τέτοια ενημέρωση.

      Διάβασα στο διαδίκτυο ότι σε δύο χρόνια παρά μία εβδομάδα ακριβώς από τις εκλογές της 07.07.2019 απεφάνθη το εκλογοδικείο, ότι 2 έδρες αλλάζουν χέρια. Η μία στην Ημαθία και η άλλη στην Κορινθία. Οι 2 βουλευτές που χάνουν τις έδρες δεν υποχρεούνται να επιστρέψουν τη βουλευτική αποζημίωση που εισέπραξαν, ενώ οι 2 βουλευτές που κατέκτησαν τις έδρες δικαιούνται να εισπράξουν τη βουλευτική αποζημίωση που δεν εισέπραξαν επί 2 έτη. Ο Εισαγγελάτος τσιμουδιά. Ας έλεγε τουλάχιστον πως κάποτε θα πρέπει να ορισθεί, ότι ενστάσεις κατά του εκλογικού αποτελέσματος  υποβάλλονται και εκδικάζονται εντός  7 ημερών από την ημερομηνία των εκλογών, ώστε να μην πληρώνουμε διπλές αποζημιώσεις, όπως  έγινε και με τον Αχιλλέα Καραμανλή.

https://taxalia.blogspot.com/2011/08/

 https://www.naftemporiki.gr/story/114814/bouli-orkistikan-p-fountoukidou-th-tsiogkas-a-karamanlis

Το ότι η προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων παραβιάζει τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν έχει και τόση σημασία στη μπαμποχώρα.

https://www.in.gr/2008/04/10/greece/dikaiwse-to-edad-toys-pasxalidi-koytmeridi-zaxaraki-gia-ta-leyka-psifodeltia/

         Αλλά είπαμε: «λεφτά υπάρχουν». Ακόμη και για να εκμαυλίζουν τη νεολαία, προκειμένου να εμβολιασθεί. Αντί να μαζέψουν τους λοιμωξιολόγους από τα κανάλια που έχουν τρελάνει τον κόσμο με τις αλλοπρόσαλλες θέσεις τους και να ξεκινήσουν μία σοβαρή εκστρατεία, για να πείσουν τον λαό, ότι πρέπει να εμβολιασθεί. Προ πάντων δε να εξηγήσουν, γιατί υποτάσσονται στα κελεύσματα της κ. Μέρκελ που απαγορεύει την είσοδο σε τουρίστες εμβολιασμένους με το ρωσικό εμβόλιο. Αν δεν μπορούν να το εξηγήσουν, στέλνουν λάθος μήνυμα και απλώς αποδεικνύουν, ότι μετέχουν στον πόλεμο δισεκατομμυρίων που μαίνεται ανάμεσα στους παραγωγούς τών εμβολίων. Όπως μετέχει και ο κ. Εισαγγελάτος. Ευτυχώς που η πρωθυπουργάρα μας εμπνεύσθηκε το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο δεν καλύπτει όσους εμβολιάζονται με το ρωσικό εμβόλιο [ΣΗΜ: ο Χάνος Κλασμένος που έλαβε το ρωσικό θεωρείται εμβολιασμένος και θα μπορεί να εισέρχεται σε χώρους μόνον για εμβολιασμένους;].

Σώτος             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου