Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Στον εισαγγελέα 6 ιερείς της Θεσσαλονίκης, επειδή έκαναν την Ανάσταση στις 12 αντί στις 9 μ.μ.

 Να σοβαρευτούμε παιδιά ! Να σοβαρευτούμε, δεν είναι λόγος αυτός για να διώκονται ιερείς. Σιγά το αδίκημα! Στις 9 δεν κολλούσε και στις 12 κολλούσε; Πέρα από το συμβολισμό του "θα ακούτε ρε, έστω κι αν σας διατάζουμε βλακείες", δεν υπάρχει ουσιαστικό περιεχόμενο στη δίωξη. Οι ιερείς δεν είναι ....φανταράκια να τα τιμωρούμε για "παράβαση διαταγής", που όμως δεν είχε καμία συνέπεια. Δεν είναι δυνατόν, να μη δίνουμε καν σημασία στη συγκέντρωση 10.000 διαδηλωτών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και να διυλίζουμε τον κώνωπα, επειδή ένας παπάς στον  ..Ασκό, έκανε την Ανάσταση με 50 άτομα στις 12 κι όχι στις 9.



 Έξι ιερείς σε ναούς της Θεσσαλονίκης φέρεται πως παραβίασαν το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ της Ανάστασης και λειτούργησαν τα μεσάνυχτα.

Δικογραφίες για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού σχηματίστηκαν σε βάρος έξι ιερέων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εν λόγω υπευθύνοι θρησκευτικοί λειτουργοί παραβίασαν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επέβαλε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και λειτούργησαν κανονικά τις εκκλησίες τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, μη τηρώντας το προβλεπόμενο λόγω κορωνοϊού ωράριο, που προέβλεπε την τέλεση της ακολουθίας στις 21:00.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ιερείς που λειτουργούν σε ναούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις Συκιές, στην Ευκαρπία, στον Λαγκαδά, στον Σοχό και στον Ασκό.

Οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου