Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ντιμιτρόφ στο Ευρωκοινοβούλιο: "Είμαι Μακεδόνας, όχι Βορειομακεδόνας"

Ε, αφού το έδωσε το δικαίωμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τι θα έλεγε ο άνθρωπος; Ο Αλέξης το Αμερικανάκι, το υπάκουο παιδί του βαθέος κράτους των ΗΠΑ, έβαλε την ....
υπογραφή του να ΜΗΝ λέγονται -έστω!- Βορειομακεδόνες, αλλά σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία να λέγονται "Μακεδόνες - υπήκοοι ....κλπ ανοησίες που ξέχασαν κιόλας όλοι".
Επίσης, χάρις στον Αλέξη το Αμερικανάκι, που οι Έλληνες ψήφισαν και θα ξαναψηφίσουν, κατοχυρώθηκε διεθνώς ότι το Βουλγαρικό ιδίωμα που μιλούν οι Σλάβοι της FYROM, είναι η Μακεδονική γλώσσα !
Μακεδονική γλώσσα! Και δεν χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο ο Αλέξης το γιουσουφάκι των Αμερικανών !



Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, δήλωσε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό πως είναι «Μακεδόνας».

Λαμβάνοντας, νωρίτερα, το λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, είχε πει ότι «μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά στην Ελλάδα» και ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων πώς θα ονομάζεται ο λαός της χώρας του, μετά τη συμφωνία της 17ης Ιουνίου στις Πρέσπες.

«Είμαι Μακεδόνας», ήταν η απάντηση του Ν. Ντιμιτρόφ ο οποίος πρόσθεσε ότι «όταν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».

Ο Ν. Ντιμιτρόφ ανέφερε, ωστόσο, ότι ο όρος Μακεδόνας έχει διαφορετικές σημασίες και ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες. Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα και την περιοχή της Μακεδονίας και πως η διάκριση αυτή είναι erga omnes.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο δημοψήφισμα, ο κ. Ντιμιτρόφ είπε: «Εμείς και οι φίλοι μας οι Έλληνες θα είμαστε καλύτερα αν το πετυχουμε αυτό» και πρόσθεσε πως για κάποιους στη χώρα του θεωρείται «ήρωας» και για κάποιους άλλους «προδότης».

«Αν θα μπορούσα να γράψω μόνος μου τη συμφωνία, θα ήταν καλύτερη για τη χώρα μου και αν ο Νίκος Κοτζιάς θα μπορούσε να τη γράψει μόνος του, θα ήταν καλύτερη για τη χώρα του», ανέφερε ο Ν. Ντιμιτρόφ, τονίζοντας ότι η συμφωνία έπρεπε να γραφτεί και «να συμβιβαστούμε για να προστατέψουμε ό,τι είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα και τη δική μου χώρα».

Εξέφρασε, μάλιστα την πεποίθηση ότι, εάν εφαρμοστεί η συμφωνία, σε πέντε χρόνια από σήμερα τα οφέλη και για τις δύο χώρες θα είναι πολύ μεγάλα.

«Στο μέλλον θα αναρωτιόμαστε γιατί η συμφωνία δεν επετεύχθη στις αρχές της δεκαετίας του '90», είπε ο Ν. Ντιμιτρόφ και συνέχισε λέγοντας: «».