Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Βασιλεία-ΠΑΟΚ 0-3 (ΒΙΝΤΕΟ) - Ποιός είναι ο επόμενος αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Με επιβλητική εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τη Βασιλεία στην Ελβετία και προκρίθηκε στο γ΄ προκριματικό γύρο με δύο νίκες, όπου θα αντιμετωπίσει τη....
Σπαρτάκ Μόσχας με πρώτο αγώνα στην Τούμπα στις 8 Αυγούστου και επαναληπτικό στις 14 Αυγούστου στη Μόσχα.

Το ξαφνικό σοκ που υπέστη ο ΠΑΟΚ με τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια 25 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, δεν τον εμπόδισε να κάνει μια επιθετική είσοδο. Έτσι, μόλις στο 7΄ ο Βαρέλα άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ από κόρνερ του Πέλκα.

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 32΄, αλλά η παράλληλη σέντρα του Μάτος δεν αξιοποιήθηκε από τους Πρίγιοβιτς και Ελ Καντουρί που δεν πρόλαβαν την πορεία της για να την προωθήσουν στα δίχτυα του Ομλίν.

Η επιθετικότητα και η αγωνιστική διαύγεια του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Στο 42΄ ο Μαουρίσιο από άριστη θέση έπαισε κεφαλιά από σέντρα του Λημνιού αλλά για λίγα εκατοστά δεν ευστόχησε.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξαναχτύπησε νωρίς. Πάλι στο 7ο λεπτό από το ξεκίνημα, από μπαλιά του Πασχαλάκη, ο Πρίγιοβιτς χωρίς έγινε αποδέκτης και με πλασέ ψηλοκρεμμαστό κρέμασε τον Ομλίν γράφοντας το 0-2, που εδραίωσε μια μεγάλη πρόκριση για την ελληνική ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητος. Παίζοντας επιθετικά με οργάνωση και σχέδιο στο 60΄ σφράγισε την πρόκριση με το εξαιρετικό τρίτο γκολ του Ελ Καντουρί, που με δυνατό βολέ, μετά από ενέργεια του Πέλκα, έκανε το 0-3 και να διαφασφλίσει τη σαφέστατη ενωτερότητα της ελληνικής ομάδας.