Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η μόνη επένδυση επί ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πολλαπλά fake news

Έχει κουράσει με τα fake news η περιθωριακή δημοσιογραφική πατσαβουροφυλλάδα των συντακτών.
Νέο πεδίο αντιπαράθεσης.....
ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή δηλώσεις της Μιράντας Ξαφά, η οποία φέρεται από το Μαξίμου ότι σε ομιλία της σε «κλειστή λέσχη» επενδυτών στο Λονδίνο, ανέφερε ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ακνακεφαλαιοποίηση

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ασκώντας σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ., με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «μεθοδευμένη υπονόμευση της ελληνικής προσπάθειας», κάνοντας αναφορά σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Σαμποτάζ στο Λονδίνο. Η Μιράντα Ξαφά παρουσίασε σε επενδυτές ζοφερή την εικόνα της οικονομίας μας».

Στο δημοσίευμα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε σε «κλειστή λέσχη» επενδυτών στο Λονδίνο, ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ. Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο Μνημόνιο».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολιτικής επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας».

Τονίζει ότι «η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ» και υπογραμμίζει πως «η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει» καταλήγει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ν.Δ: Η κ. Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη

«Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες;», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία προσθέτοντας ότι η «υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», απαντά η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην απελπισία του καταφεύγει καθημερινά πλέον σε συκοφαντίες και ψέματα. Η τελευταία ανακοίνωσή του πρωθυπουργού για την κυρία Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας.

Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες;

Ως προς την ουσία τώρα: Εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει.

Οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε και τους φόρους τους επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια.

Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Δράση: «Συκοφαντική επίθεση εναντίον της κ. Ξαφά»

Η Δράση στην οποία η Μιράντα Ξαφά είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής χαρακτηρίζει συκοφαντική την επίθεση και σημειώνει: «Η Δράση καταδικάζει απολύτως την συκοφαντική επίθεση την οποία δέχεται σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών η κ. Μιράντα Ξαφά, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της. Πέραν της απόλυτης διάψευσης των ισχυρισμών της εφημερίδας από την ίδια και των προφανών fake news που δημοσιεύονται, που μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα εξυπηρετούν, επισημαίνει και τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας τίτλο περί «σαμποτάζ» της οικονομίας μας. Τίτλο που θυμίζει τις ζοφερότερες παραδόσεις των πρακτικών της προπαγάνδας του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού, που διαχώριζαν τη χώρα σε «λαϊκούς αγωνιστές» και «μοναρχοφασίστες» ή σε «εθνικόφρονες» και «μιάσματα».

Είναι προφανές από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι η παραπληροφόρηση και η λάσπη είναι πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από την υπερφορολόγηση και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται» καταλήγει η ανακοίνωση της Δράση.

Newsroom Αθήνα 9.84