Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Επόμενος πλειστηριασμός: το ιστορικό ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, εκπλειστηριάζεται στις 6/12/2047, το πλοίο που ..τάραζε τον Θερμαϊκό, όταν .....
εκτελούσε δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη και σήκωνε κύμα 3 μέτρων μέχρι τον Πλαταμώνα,  αφού η ΝΕΛ οφείλει στην Τράπεζα Πειραιώς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δημοπρασία θα δώσουν προσφορά οι Sea jet και Golden Ferries.

Θυμίζουμε από την ειδησεογραφία της εποχής:

Βγείτε από τη θάλασσα…περνάει ο Κεντέρης

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Αίολος Κεντέρης», υπήρξε ένα μοναδικό και ιδιαίτερο φαινόμενο για τα ελληνικά ύδατα. Οι ιδιοκτήτες, στην προσπάθεια τους να το ταυτίσουν ολοκληρωτικά με τον ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη από όπου πήρε και το όνομα του, θέλησαν να κατασκευάσουν το ταχύτερο πλοίο στην Ελλάδα.
Τον πρώτο καιρό όλα έδειχναν ότι τα είχαν καταφέρει. Όμως, τα συνεχή ατυχήματα και οι καταγγελίες που έπεφταν βροχή από τους πολίτες που κινδύνευσαν να πνιγούν από τα πελώρια κύματα που τους ρουφούσαν την ώρα που έκαναν αμέριμνοι το μπάνιο τους, οδήγησαν στην κατάρρευση και την πώληση του. Στις 25 Ιουνίου 2003, ο 16χρονος Δημήτρης Χατζησάββας παρασύρθηκε από έναν ορμητικό υδάτινο όγκο, την ώρα που κολυμπούσε στην παραλία της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Στην προσπάθειά του να γλιτώσει από το κύμα υπέστη κάταγμα στο δεξί πόδι και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.
Έκτοτε οι καταγγελίες πλήθαιναν. Λίγες ημέρες αργότερα, ο πατέρας του 16χρονου κατήγγειλε στο Λιμεναρχείο Νέων Μουδανιών, ως υπαίτιο του τραυματισμού, το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Αίολο Κεντέρη», που εκείνη την ώρα εκτελούσε δρομολόγιο από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου προς τη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή την συγκεκριμένη καταγγελία, συγκεντρώθηκαν και πολλές άλλες που οδήγησαν στην δημιουργία δικογραφίας. Κάθε φορά που το «Αίολος Κεντέρης» διέσχιζε τον Θερμαϊκό στις κοντινές παραλίες ο κόσμος ήταν σε επιφυλακή.




Σύμφωνα με το δελτίο πλειστηριασμού:

ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΒΛΗΘΗ Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ: € #4.000.000,00#, πλέον των εξόδων εκτελέσεως και επισπευδομένου πλειστηριασμού, όπως αναφέρεται στην κοινοποιηθείσα επιταγή.
περιγραφή πλοιου: Το υπό Ελληνική Σημαία Πλοίο με το όνομα «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι» («AEOLOS KENTERIS I»), εγγεγραμμένο στα νηολόγια Μυτιλήνης, με αριθμό νηολογίου 37, ΙΜΟ 9210103, με Διεθνές Διακριτικό Σήμα SYDK, ολική χωρητικότητα 3560,18 κόρους, καθαρή χωρητικότητα 1872,05 κόρους, μήκος 108,70 μέτρα, πλάτος 15,70 μέτρα, βάθος 4,00 μέτρα και είναι
εφοδιασμένο με τέσσερις (4) Ντήζελ μηχανές, ιπποδυνάμεως 32.400 KW έκαστης.

Ιστοσελίδα Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών