Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ο Στ. Καλαφάτης για τα προβλήματα στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

«Η περιορισμένη λειτουργία ενός αεροδρομίου, για συγκεκριμένο διάστημα, λόγω....
αναγκαίων έργων, είναι κατανοητή. Το ακατανόητο, καθώς πλησιάζει το 2018, είναι να τείνει η Θεσσαλονίκη να καταστεί πόλη χωρίς αεροδρόμιο, όταν ο συνδυασμός καιρικών συνθηκών και τεχνικών ελλείψεων, βάζουν… λουκέτο στο δεύτερο αεροδρόμιο της χώρας» επισημαίνει ο Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τις ματαιώσεις και αναβολές πτήσεων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λόγω ομίχλης.

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τη λειτουργικότητα του αερολιμένα Μακεδονία» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Καλαφάτης, υπογραμμίζει ότι οι ματαιώσεις και οι πολύωρες, εξαντλητικές καθυστερήσεις των πτήσεων, αποτελούν καθημερινότητα ταλαιπωρίας. Κι αυτό διότι ο βοηθητικός διάδρομος που χρησιμοποιείται μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης των βασικών διαδρόμων 10/28 και 16/34, δεν διαθέτει όλα τα συστήματα –με κυριότερο το ILS- που θα διασφαλίζουν τη δυνατότητα απογείωσης και προσγείωσης των αεροσκαφών, σε συνθήκες ομίχλης, φαινόμενο πολύ συχνό στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Ο κ. Καλαφάτης θυμίζει πως σε προηγούμενη ερώτηση, εδώ και έναν χρόνο, είχε επισημάνει τις δομικές αδυναμίες του χρησιμοποιούμενου βοηθητικού διαδρόμου και καλεί το αρμόδιο υπουργείο να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν επερωτήσεις για το αεροδρόμιο και πέρσι έκαναν και :::Απάντηση πήραν::Μου θυμίζει τις ποινικές διώξεις που ασκεί ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης και ποτέ δεν μαθαίνουμε την κατάληξή τους προφανώς γιατί δεν έχουν κατάληξη.

Εγινε επερώτηση για την Μαιάνδρου απο Καλαφάτη ...προ 20ημέρου για τα έργα που σταμάτησαν και μπλόκαρε το έργο λόγω εργολάβου έγιναν επερωτήσεις για τα περιπολικά απο όλους τους βουλευτές ...τους απήντησε ο Τοσκας δουλεύοντάς τους ότι όλα είναι καλά και έχουμε περιπολικά [αόρατα] καθώς μάς έχει στείλει όπως είχε απαντησει πολλά.......

Δηλαδή στις επερωτήσεις ο κάθε Υπουργός γράφει ότι του κατέβει αλλά απαντάει

Κάπως έτσι και το θέμα αεροδρόμιο απο πέρσι επερωτήσεις φέτος επερωτήσεις ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και έτσι οι βουλευτές θεωρούν ότι έκαναν το καθηκον τους και εμείς οι πολίτες έχουμε και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ αεροδρόμιο καθώς με ομίχλη αεροδρόμιο ΚΑΠΟΥΤ.