Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Πώς καταστράφηκαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι

Ένας αυτοαπασχολούμενος στον τομέα των υπηρεσιών που κάνει έναρξη τώρα ,που δεν χρωστάει πουθενά, που νοικιάζει ένα μικρό γραφείο,που έχει ένα αυτοκίνητο 20ετίας κι ...
εξοπλισμό προς απόσβεση αξίας 10.000 ευρώ ... για να μπορέσει να βγάλει 1000 ευρώ τον μήνα καθαρά... θα πρέπει σε απόλυτα καθημερινή βάση , χωρίς ούτε μία μέρα χαμένη να τιμολογεί 150 ευρώ σε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Δηλαδή να εισπράξει μηνιαίως , βρέξει-χιονίσει 3000 ευρώ για να του μείνουν μόλις 1000 ευρώ για να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του, θέρμανση, φαγητό κλπ.

Με λίγα λόγια πρέπει να βρίσκει έναν πελάτη ανά ώρα ο οποίος θα είναι διατεθειμένος να του πληρώνει 20 ευρώ για κάθε ώρα που θα τον απασχολεί. Όταν το οκτάωρο ενός εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα είναι μόλις 23 ευρώ πως θα ζητήσει ένας μάστορας τα ίδια χρήματα για τη δουλειά μιας ώρας μόνο;
Και πρέπει να καταφέρνει να βρίσκει τέτοιους καλοπληρωτές πελάτες ασταμάτητα επί 8 ώρες , χωρίς να πάει χαμένο ούτε λεπτό σε μποτιλιάρισμα , επί 20 εργάσιμες , χωρίς να πάει χαμένη ούτε μία μέρα λόγω βροχής ... για να εισπράττει καθημερινά 150 ευρώ ώστε να του μείνουν τα 50...και να πληρώσει με αυτά τα προσωπικά έξοδα (νοίκια, φαγητό κλπ) .

Και μακάρι να τελείωναν εκεί τα προβλήματα...
Άδειες αναρρωτικές, άδειες μητρότητας, άδειες σπουδών κι επιμόρφωσης ακόμα και η κακοκαιρία ... στον ιδιωτικό τομέα σημαίνουν οικονομική καταστροφή ...
Σημαίνουν μηδενικά έσοδα και σταθερά έξοδα τα οποία είναι πρακτικά αδύνατον να καλυφθούν από τα «υπερκέρδη» άλλων ημερών.
Από τα 150 ευρώ που πρέπει να εισπράξει καθημερινά ... τα 100 είναι ανελαστικά έξοδα... που σημαίνει ότι για κάθε χαμένη εργάσιμη μέρα ... θα πρέπει να μην ξοδέψει ούτε ευρώ για 2-3 μέρες...που επίσης είναι κάτι που δεν γίνεται γιατί και τα προσωπικά του έξοδα είναι επίσης ανελαστικά.
Η διατροφή του, το ενοίκιο του σπιτιού του, οι ΔΕΚΟ ... όλα συνεχίζουν να τρέχουν ...

Γι' αυτό σκοτώνονται να μπουν στο Δημόσιο ακόμα και οι γυναίκες των Πρωθυπουργών.

Γι' αυτό δεν μας διευκρινίζουν ... ποιοι είναι οι Έλληνες που δεν χρωστούσαν ποτέ στην εφορία και ξαφνικά άρχισαν να χρωστούν και να βαφτίζονται μάλιστα «στρατηγικοί κακοπληρωτές» λες και η αποταμίευση αποδίδει περισσότερους τόκους από τους τόκους που χρεώνει το κράτος συν τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Αν το κράτος δεν ροκάνιζε το μεροκάματο των επαγγελματιών μέσω αντισυνταγματικών φόρων δεν θα ήταν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι των Ελληνικών πόλεων ...γεμάτοι κλειστά μαγαζιά.
Αυτό και μόνο αποδεικνύει ...ότι όσο και να προσπαθήσει να δουλέψει κάποιος στα «μαύρα» ...το λουκέτο δεν το γλιτώνει....γιατί ακόμα και στα «μαύρα» έχει να ανταγωνιστεί κάποιους άλλους που κάνουν την ίδια δουλειά στα «μαύρα» ενώ είναι ήδη διορισμένοι και στο Δημόσιο.
Πώς να ανταγωνιστεί στις τιμές ένας φροντιστής ... έναν διορισμένο καθηγητή που κάνει ιδιαίτερα στα «μαύρα» ;
Ακόμα κι αν δεν εκδώσει αποδείξεις ...έχει τόσα πάγια έξοδα , εισφορές και φόρους που και πάλι θα πρέπει να ζητάει τα διπλά και τριπλά από έναν διορισμένο καθηγητή που κάνει ιδιαίτερα .
Έναν διορισμένο που κάνει ιδιαίτερα δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί ούτε ένας αδιόριστος που κάνει ιδιαίτερα χωρίς να φαίνεται πουθενά.

Ακόμα κι έτσι ... το μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία δεν δημιουργείται από τη φοροδιαφυγή αλλά όταν ο πλούτος φεύγει εκτός συνόρων. Όταν αποθηκεύεται σε λίστες Λαγκάρντ ή στους λογαριασμούς των τοκογλύφων και των χρηματιστών και δεν ανακυκλώνεται εντός συνόρων. Μοιραία εμφανίζεται έλλειψη μετρητών ... και οι πιο αδύναμοι πεθαίνουν από ασφυξία.

Σ'ένα ιδανικό κράτος , αυτή η αστραπιαία υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας , χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή αιτία (πχ ένας πόλεμος, ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ κλπ) θα έπρεπε να είχε κινητοποιήσει άμεσα τη Δικαιοσύνη.
Μία ορατή κι αναίτια οικονομική καταστροφή υποκρύπτει δόλο. Ήταν μία ξεκάθαρη επίθεση στους πολίτες στο όνομα μίας κρίσης χρέους... όχι για να προστατευθούν οι πολίτες ...αλλά για να προστατευθούν ξένοι τοκογλύφοι ... τα πραγματικά αφεντικά των κλόουν που κάνουν πως κυβερνούν.

Γι' αυτό ακούσαμε να καταστρέφονται οικονομικά πλούσιοι και φτωχοί Έλληνες ...αλλά δεν ακούσαμε να καταστρέφεται κανένα από τα γεράκια των χρηματιστηρίων που κατείχαν Ελληνικά ομόλογα. Μόνο οι Έλληνες που κατείχαν Ελληνικά ομόλογα και μετοχές καταστράφηκαν οικονομικά...«συμπτωματικά» πάντα.
Ο «φιλάνθρωπος» Soros που χαρτζηλικώνει τις «πόρνες» της δημοσιογραφίας ... οργανώθηκε από νωρίς για το μεγάλο κόλπο.
3 φορές σε Μυστικό Δείπνο ...με μενού την Ελλάδα.
Και αφού έβγαλε δισεκατομμύρια στις πλάτες μας ... μετά πλήρωσε το πετρέλαιο για ένα σχολείο της Νάουσας Ημαθίας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ