Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ : "Να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα"

Για να μη χάσουν ψηφαλάκια, δεν τολμούν ούτε να πουν τι σημαίνει "μπάζωμα ρεμάτων". Τα ρέματα ....
δεν μπαζώνονται με σπιρτόκουτα, με ΣΠΙΤΙΑ μπαζώθηκαν. Να εξηγήσουμε καθαρά, ότι το πρόβλημα με τα ρέματα (και μέσα στη Θεσσαλονίκη) είναι ότι, κάποιοι που δεν ήθελαν να αγοράζουν οικόπεδο, να βγάζουν άδειες κι άλλα τέτοια, που είναι για κουτόφραγκους, έχτισαν καλύβες, αποθήκες και σπίτια στις πλαγιές των ρεμάτων, επειδή πολύ απλά, είναι τα μόνα ελεύθερα "οικόπεδα", μέσα σε πόλεις. Όταν μιλάμε για μπάζωμα ρεμάτων, εννοούμε τα αυθαίρετα δηλαδή.

Οπότε, πάμε στο αιώνιο πρόβλημα: πώς τα γκρεμίζεις τα αυθαίρετα; Ε πώς ντε;

Σήμερα, υπό το βάρος των 15 και πλέον νεκρών, άρχισαν όλοι να ανοίγονται. Μάλιστα η Δούρου αναφέρθηκε στο γκρέμισμα των αυθαίρετων μέσα στα ρέματα, αλλά είπε ότι το "θεσμικό πλαίσιο δεν της το επιτρέπει" κι ότι "θα πάει αυτόφωρο" αν γκρεμίσει αυθαίρετο.

Μάλιστα. Τρία χρόνια κυβερνάτε κυρία Δούρου, γιατί ο πολυπράγμων υπουργός σας κ.Σπίρτζης δεν άλλαξε αυτό το "θεσμικό πλαίσιο"; Αλλού κι αλλού, μια χαρά το αλλάξατε το θεσμικό πλαίσιο! Για τα αυθαίρετα μέσα σε ρέματα, γιατί δεν αλλάζετε το θεσμικό πλαίσιο; ΄Ωστε να μην έχετε εσείς οι πολιτικάντηδες, δικαιολογίες. Ποιός το ψήφισε το θεσμικό πλαίσιο; Εσείς, οι πολιτικοί. Ε, αλλάξτε το!

Αλλά, δεν τολμάτε, γιατί το να γκρεμίσεις το αυθαίρετο του άλλου, έχει κόστος. Σε κάνει μισητό. Για αυτό και ποτέ δεν θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα. 

«Κάποιος πρέπει να πάρει το πολιτικό κόστος για την διάνοιξη των ρεμάτων και να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα», υπογράμμισε η κ. Δούρου.

Ε, πάρτε το εσείς ! Άλλον περιμένετε να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να τρώει τις κατάρες; Ε, πώς θα γίνει, έχει και δυσκολίες το επάγγελμα, δεν είναι μόνο γούστα.
Αν γκρεμίζεις αυθαίρετα τρως κατάρες από τους ιδιοκτήτες. Αν δεν τα γκρεμίσεις, πνίγεται κόσμος και πάλι τρως κατάρες.

«Κάποιος πρέπει να πάρει το πολιτικό κόστος για την διάνοιξη των ρεμάτων και να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα», υπογράμμισε η κ. Δούρου.


Ε, πάρ΄το εσύ κ.Δούρου ! Χάσε και κανένα ψηφαλάκι. Άλλος περιμένεις να το πάρει;

«Κάποιος πρέπει να πάρει το πολιτικό κόστος για την διάνοιξη των ρεμάτων και να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα», υπογράμμισε η κ. Δούρου.

Μάλιστα. Για φαντάσου κ.Δούρου, να το έπαιρνε αυτό το πολιτικό κόστος, η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, πριν από 5-10 χρόνια ! Τι θα κάνατε εσείς; Θα το στηρίζατε; ή θα σπεκουλάρατε πολιτικά;
Όλοι ξέρουμε τι θα κάνατε. Θα ουρλιάζατε ότι "γκρεμίζουν τα σπίτια των φτωχών". Όχι επειδή θα συμπονούσατε τους φτωχούς, αλλά για να πάρετε την ψήφο τους.

Ε, πάρτε κι εσείς μια φορά το πολιτικό κόστος ! Δεν θα τη βγάλετε μια ζωή, μόνο καταγγέλοντας τους άλλους!


Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα σπίτια του κοσμάκη