Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Γιατί η Τροχαία δεν κόβει κλήση στα περιπολικά που κυκλοφορούν χωρίς ΚΤΕΟ;

Νόμος: Ολα τα οχήματα υποχρεούνται να περνάνε ΚΤΕΟ. Και τα περιπολικά !
ΓΕΓΟΝΟΣ: Τα περισσότερα περιπολικά της Θεσσαλονίκης, έχουν να περάσουν ΚΤΕΟ πάνω από 5 χρόνια, διαπράττουν συνεπώς, σοβαρή παράβαση. Τα υπόλοιπα ...
δεν έχουν περάσει ποτέ!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί οι τροχονομοι δεν "κόβουν" κλήση, δεν αφαιρούν πινακίδες κ.λ.π., όπως κάνουν με τα υπόλοιπα οχήματα;

Εντάξει, ακούγεται αστείο, αλλά επειδή είμαστε μια χώρα, που διαφημίζουμε το "ευρωπαϊκό κεκτημένο", να θυμίσουμε ότι στη Γερμανία, αστυφύλακες τμήματος του Έσσεν συνέλαβαν, έκλεισαν στο κρατητήριο τον Διοικητή τους και του πήραν δίπλωμα και άδεια κυκλοφορίας για 20 μέρες, όταν τον συνέλαβαν να οδηγεί πιωμένος.



Υ.Γ. Σύμφωνα με το Π.Δ.45/2008 (ΦΕΚ Α' 73), όλα τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να περνούν ανά διετία από "τεχνικό περιοδικό έλεγχο". Οπου τεχνικός έλεγχος, νοείται από δημόσιο ή ιδιωτικό κέντρο τεχνικού ελέγχου, κι όχι τον Βαγγέλα τον αρχιφύλακα, που πιάνουν τα χέρια του....
Υπάρχει και η βολική ερμηνεία, ότι ο νόμος δεν αναφέρεται σε ΚΤΕΟ και αρκεί ο εσωτερικός τεχνικός έλεγχος. Αυτό όμως είναι ντροπή για μια χώρα που θέλουμε ισονομία. Και τα ΚΤΕΛ και ο ΟΑΣΘ και η EXPRESS SERVICE και ο συνεταιρισμός ταξί έχουν δικά τους συνεργεία, αλλά αυτό δεν τους απαλλάσσει από το να περνάνε ΚΤΕΟ !



και για την ιστορία

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016


Αστυνομικός έκοψε κλήση στον εαυτό του !


Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, κυρίως εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή του. Νορβηγός αστυνομικός αναγκάστηκε να κόψει πρόστιμο στον εαυτό του, όταν....
κυκλοφόρησε φωτογραφία που τον απεικόνιζε να βρίσκεται πάνω σε σκάφος χωρίς να φοράει σωσίβιο.
Ο Αρνε Στάβνες εμφανίσθηκε στις σελίδες της εφημερίδας Verdens Gang στο πηδάλιο περιπολικού στα νερά του νησιού Ουτόγια, σκηνή της σφαγής 69 ανθρώπων από τον  Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ το 2011.
Αναγνώστης της εφημερίδας, έγραψε στα σχόλια ότι το σωσίβιο είναι υποχρεωτικό στη Νορβηγία για τα σκάφη μήκους κάτω των 8 μέτρων, για όλους και ότι ο αστυνομικός θα έπρεπε να δώσει το καλό παράδειγμα.
Ο αστυνομικός είδε το σχόλιο, αναγνώρισε το σφάλμα του και απάντησε αναρτώντας τη φωτογραφία της κλήσης που έκοψε στον εαυτό του, ύψους 500 κορωνών (53 ευρώ).

Στην Ελλάδα

Σκεφτείτε τώρα, να σχολιάσει κάποιος για το κράνος που δεν φοράει ο Μπουτάρης και από ευαισθησία, να κόψει ο ίδιος πρόστιμο στον εαυτό του !!! Ούτε στα πιο τρελά όνειρα !