Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ποια οργάνωση «έδειξε» η βαλλιστική εξέταση για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ταυτοποιήθηκε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά των ΜΑΤ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πρόκειται για....
το ίδιο όπλο (καλάσνικοφ) που χρησιμοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2014 σε ένοπλη επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στις 31 Ιουλίου 2016 σε επίθεση κατά της πρεσβείας του Μεξικού και στις 10 Ιανουαρίου 2017 σε επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».
Νωρίτερα, πηγές της ΕΛΑΣ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξέταζαν ως πολύ πιθανό η επίθεση να πραγματοποιήθηκε από την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έλεγαν ότι το χτεσινό χτύπημα έχει ομοιότητες με την επίθεση στον ίδιο στόχο στις 10 Ιανουαρίου 2017, περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και γι' αυτό εκτιμούσαν ότι δεν αποκλείεται να έχει σχέση η χτεσινή επίθεση με την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου στην πλατεία Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι χτες το βράδυ, λίγο πριν από τις 20.00, άγνωστος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με μεγάλο όπλο, πιθανόν Καλάσνικοφ, από τη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, όπου βρέθηκαν και τρεις κάλυκες.
Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το κολωνάκι ενός σήματος της Τροχαίας, κοντά στον έναν αστυνομικό, μία άλλη χτύπησε σε κολώνα της ΔΕΗ, ενώ το τρίτο βλήμα, μετά από εξωστρακισμό καρφώθηκε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Ο δράστης διέφυγε με άγνωστο μέσο, αλλά εξετάζεται να χρησιμοποίησε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

eklogika