Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Από Δευτέρα έρχεται κρύο !

Το βαρομετρικό χαμηλό της κεντρικής Μεσογείου, που....
επηρεάζει τη χώρα το τελευταίο διήμερο, κινείται αργά ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει και πάλι βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία, την Α-ΒΑ Θεσσαλία, την Α. Στερεά, το Ν.Ιόνιο, την Πελοπόννησο και αργότερα κατά τόπους στο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα φθάνουν τα 7 μποφόρ.

Το Σάββατο (18/11) το προαναφερθέν χαμηλό θα προκαλέσει έναν ακόμα γύρο βροχών και καταιγίδων, οι οποίες στη Β-ΒΑ Ελλάδα και στις ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία, η εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Κυριακή (19/11) η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση με εξαίρεση τη Θράκη και το Α.Αιγαίο, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. 

Τη Δευτέρα (20/11) μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή, που θα κινηθεί από τη Β-ΒΔ Ευρώπη προς την περιοχή μας, θα μας φέρει βασικά κρύο. Οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) θα είναι τοπικές και σύντομες και σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν βαθμιαία ενισχυμένοι Β-ΒΔ άνεμοι (6 με 7 μποφόρ). 


Την Τρίτη (21/11) δεν προβλέπονται βροχές και το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες.

προβλέπει ο μετεωρολόγος Νικος Ζιακόπουλος στο έγκυρο blog του.