Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Ενά τεράστιο γιατί για την εμμονή στα Χιούι (HUEY) ώστε να χάσουμε ζωές.

Δυστυχώς ημέρα πένθους όμως και περισυλλογής και ενός "γιατί" αυτής της εμμονής μεταφοράς με τα Χιούι.
Είναι αυτά τα Χιούι που...
μεταφέρουν το μισό ΚΥΣΕΑ ανά την Ελλάδα.
Τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων.
Η προανακριτική έρευνα δεν πρέπει να σταματήσει πουθενά και να δώσει το πόρισμα που αξίζει.
Δεν μπορεί με αυτά τα σαπάκια από το Βιετνάμ να μεταφέρεται προσωπικό και να υπάρχει θανατηφόρο.
Το 2012 είχε δημοσιευθεί ότι για κάθε τρία Xιούι που θα επιστρέφουμε για απόσυρση στις ΗΠΑ θα μας δίνουνε ένα Blackhawk.
Εδώ δεν υπάρχουν Τούρκοι και σύνορα για να κατηγορηθούν για ηλεκτρονικές παρεμβολές και να αφήνουν αναπάντητα σενάρια.
Δεν παίζει το σενάριο της Κίναρου. Δεν παίζει το σενάριο των Ιμίων.
Εδώ πρέπει να γίνει κάθαρση.
Γιατί επιβιβάστηκαν στο Χιούι.
Τί επίτασσε την έκτακτη μετάβαση στην παραμεθόρια Κοζάνη που η Στρατιά αν θυμάμαι καλά καταργήθηκε. Στην Κοζάνη που κινδυνεύει από την Αλβανία μέλος του ΝΑΤΟ, από τη Βουλγαρία μέλος της Ε.Ε. και από τα Σκόπια και το Κόσσοβο που στέλνεις τους νοσοκόμους για έφοδο και επαναφορά της άρχουσας τάξης σε περίπτωση εχθρικής απειλής;
Είναι αυτά τα Χιούι στα οποία μεταφέρεται η ηγεσία του ΚΥΣΕΑ, πολιτική και στρατιωτική σε καιρούς ιδιαίτερης τριβής με την γείτονα χώρα και ένα μηχανικό σφάλμα μπορεί να έχει αγνοούμενη την Ηγεσία της Ελλάδας για ώρες τουλάχιστον και την χώρα ακυβέρνητο καράβι σε περίπτωση επίθεσης, όπου κανείς δεν θα μπορεί εκ των πραγμάτων να αναλάβει την ευθύνη απόκρουσης εισβολής. Τότε που τα δευτερόλεπτα μετράνε.
Και μη μου πείτε πως τα λέω τώρα, αλλά τα φωνάζω εδώ και χρόνια που γίνεται αυτό το πανηγύρι με τα Χιούι.
Βγαίνουν παλιοί στρατιώτες από τα τέλη του 90 και λένε για τη θητεία τους αν θα γινόταν νυχτερινή άσκηση με τα απάτσι ή με τα φέρετρα, εννοώντας τα Χιούι. Τα Χιούι που τα απέσυρε από την παραγωγή ο Αμερικανικός Στρατός από το 2004, 13 χρόνια μετά μεταφέρουν προσωπικό και ΚΥΣΕΑ.
Τα σχόλια δικά σας.
Αποδεικνύεται ότι οι διαταγές όταν δίδονται εκτελούνται, ακόμη κι όταν είναι σίγουρο πώς κάποια στιγμή θα βαφούν με αίμα. Γιατί αυτό πρέπει να πράξει με αυταπάρνηση, όμως η Πολιτεία πρέπει να τον προστατεύσει και να μην τον βάλει να πετάξει με μία αντίκα που φήμες λένε ότι αμφισβητούνταν από στρατιωτικούς κύκλους η ασφαλής πλοήγησή τους.
Οι στρατιώτες δεν είναι play-mobile ούτε πλαστικά μίας χρήσης για να χαλάνε και να τους αλλάζουμε ή να τους φτιάχνουμε.
Και πάλι τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων και στις χήρες που προνόησε ο νομοθέτης να μείνουν χωρίς σύνταξη ή αποκατάσταση έστω.

Λάρισα, 19.04.2017
Με θλίψη
Αβέλλας Ν. Μιχαήλ
Αστυνομικός - Αν. Δημ. Σύμβουλος Δ. Τεμπών

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.