Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Συνεργασία της Ακαδημίας Ρομποτικής και της κοινότητας των Google Developers Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται αύριο σε ημερίδα τεχνολογίας

Στρατηγική συνεργασία της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της κοινότητας των Google Developers Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθεί αύριο, Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, σε ημερίδα την οποία ....
συνδιοργανώνουν οι δύο φορείς με θέμα το «Internet of Things» (IoT) και τον τρόπο που αυτό συνδυάζεται με το «Android Things».

Οι δύο αυτές τεχνολογίες που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο οι «έξυπνες» συσκευές που χρησιμοποιεί ο σύγχρονος άνθρωπος επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσα από το ίντερνετ, επηρεάζοντας στο παρασκήνιο την καθημερινότητά του, θα εξεταστούν στην ημερίδα που θα ξεκινήσει 18:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον 1ο όροφο του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μία σύντομη παρουσίαση της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της κοινότητας των Google Developers Thessaloniki.

Στην συνέχεια θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο φορέων τεχνολογίας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, καθώς και τις δράσεις που θα ξεκινήσουν από κοινού το ερχόμενο διάστημα.

Η κεντρική ομιλία - TechTalk θα έχει θέμα: «Εισαγωγή στον κόσμο του Android Things». Εισηγητής θα είναι ο Γεώργιος Κορτσαρίδης - Μηχ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και μέλος Google Developers Thessaloniki. Η σημαντική του εξειδίκευση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, με εργασιακή εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν με πιο ολοκληρωμένο τρόπο την νέα αυτή τεχνολογία, καθώς και την χρησιμότητά του IoT στην καθημερινότητά μας. Θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις.

Τέλος θα γίνει η απονομή των πτυχίων στους σπουδαστές του χειμερινού εξαμήνου της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, που παρακολούθησαν με επιτυχία το βασικό πρώτο κύκλο του «Arduino - Αυτοματισμοί και Ρομποτική» και του «WordPress και Αυτοματισμοί».