Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες εννέα οικισμών του Δήμου Θέρμης

Εκδήλωση για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις διαδικασίες κύρωσης των δασικών χαρτών, οι οποίοι αναρτήθηκαν από το...
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις περιοχές των αγροκτημάτων Αγίου Αντωνίου, Μονοπηγάδου, Αγίας Παρασκευής, Περιστεράς, Λιβαδίου, Τριλόφου, Καρδίας και Κ. Σχολαρίου (συνολική έκταση περίπου 220.000 στρ.) οργανώνει ο Δήμος Θέρμης οργανώνει το Σάββατο 22/4 και ώρα 19:00 στο δημοτικό σχολείο Βασιλικών.
Η ενημέρωση θα γίνει από τον αρμόδιο αν. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο και από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Δρ. Απόστολο Αϊναλή.
Η κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών είναι έργο αδιαμφισβήτητης αναγκαιότητας και σημασίας. Aποτελεί προϋπόθεση για την κατάρτιση του Εθνικού Δασολογίου και για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου. Τα οφέλη από το σημαντικό αυτό έργο θα είναι περιβαλλοντικά, διοικητικά και οικονομικά και θα απευθύνονται στο σύνολο των πολιτών, είτε ατομικά, είτε συλλογικά, με βασικότερα οφέλη την προστασία του δασικού περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας, την αποτροπή των αυθαιρεσιών μέσα στα δάση και την ορθολογική διαχείριση και ανάδειξη του δασικού πλούτου της χώρας. Τέλος, η ηλεκτρονική βάση δεδομένων, υψηλής ακρίβειας, που θα δημιουργηθεί θα διευκολύνει τους πολίτες και τις Υπηρεσίες στις μεταξύ τους συναλλαγές.
Η εκδήλωση διοργανώνεται για να ενημερωθούν οι πολίτες για:
τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ελέγξουν το καθεστώς με το οποίο εμφανίζονται οι ιδιοκτησίες τους στους δασικούς χάρτες
τις διαδικασίες για την υποβολή τυχόν αντιρρήσεων, που πρέπει να είναι τεκμηριωμένες με επιχειρήματα και στοιχεία, και για τις οποίες η προθεσμία εκπνέει στις 22.5.2017.