Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Καλαφάτης: Τρία ερωτήματα προς το δήμο Θεσσαλονίκης για τα έργα μέσω ΕΣΠΑ

Σταύρε, να σου βάλουμε κι εμείς ένα πολύ δύσκολο ερώτημα:
Αν -λέμε αν!- είχε κληθεί ο Τζιτζικώστας σε ένα survivor πολιτικών, να διαλέξει ποιός από τους δύο θα αποχωρήσει από το νησί: Μπουτάρης ή Καλαφάτης, ποιόν νομίζεις ότι θα έδιωχνε;

Αν το βρίσκεις δύσκολο, θα σου βάλουμε ένα ακομη πιό δύσκολο ! Αν....

-λέμε αν- σε ένα ναυάγιο, περνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια βάρκα, που είχε θέση μόνο για έναν και πάλευαν με τα κύματα Καλαφάτης και Μπουτάρης, ποιόν νομίζεις ότι θα έσωζε;Τρία ερωτήματα έθεσε, σήμερα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τις προσπάθειες της διοίκησης του δήμου να εντάξει, μια σειρά από έργα, στο ΕΣΠΑ:

1. Μήπως παρέλειψε να υποβάλει κατάλογο έργων για επιλέξιμες δράσεις, όπως η κατασκευή σχολείων ή αντιπλημμυρικά έργα;
2. Μήπως έχει υποβάλει προτάσεις σε μη επιλέξιμες δράσεις;
3. Υπάρχουν έργα στη λίστα που υπέβαλε για τη λήψη δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ;

«Αν έχει συμβεί κάτι από αυτά, ή, πολύ περισσότερο, όλα αυτά, τότε υπάρχει θέμα», τόνισε.

Στην τοποθέτησή του θύμισε πως, ως υπουργός αναπληρωτής ΠΕΧΩΔΕ είχε διαχειριστεί το αντίστοιχο ΕΣΠΑ για περιβάλλον, διαχειριζόμενος πάνω από 2 δισ. για έργα άνω των 100 δήμων. Και κατέληξε:

«Πιστεύω ότι ο δήμος είναι εκτεθειμένος, αλλά είναι στα χέρια της διοίκησης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις»

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.