Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Παπαχελάς στη Θεσσαλονίκη: "ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός είναι οι δύο εχθροί της Ευρώπης"

Ο εθνικισμός και ο λαικισμός είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της σημερινής Ευρώπης”, επεσήμανε ο....
διευθυντής της εφημερίδας “Καθημερινή”, Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος ήταν ομιλητής χθες βράδυ σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη που οργάνωσε η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.
Το μέλλον της Ευρώπης, η οποία βρίσκεται στα όριά της, βρέθηκε στο επίκεντρο ανοιχτής δημόσιας συζήτησης στο Βασιλικό Θέατρο.

«Δεν ξέρουμε αν η Ευρώπη στο μέλλον θα είναι ασφαλές λιμάνι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι  το δικό μας σκαρί να είναι γερό και να έχει καλά δεμένους αρμούς, σε όποια θάλασσα κι αν ανοιχτούμε».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς κατά την ομιλία του, στην δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος με την υποστήριξη του ιδρύματος Παπαγεωργίου, και με θέμα «Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ».

Στην εκδήλωση που έγινε στο κατάμεστο από κόσμο Βασιλικό Θέατρο, αναδείχθηκαν οι αιτίες της παρατεταμένης κρίσης που ταλανίζει την χώρα μας, αλλά και οι αλλαγές που συντελούνται στο διεθνές πολιτικό σκηνικό υπό το φως της εκλογής Trump, του Brexit και των διαφόρων κλυδωνισμών που δέχεται το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δοκιμάζοντας την εσωτερική του συνοχή.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έκαναν παρέμβαση με σύντομης διάρκειας μαγνητοσκοπημένα βίντεο οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jamie Shea Αναπληρωτής Βοηθός – Γενικός Γραμματέας για τις αναδυόμενες προκλήσεις ασφαλείας στο ΝΑΤΟ, Chris Steineger, πρώην Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Kansas, Hans-Gert Poettering, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος του Ιδρύματος Konrad-Adenauer και Daniel Hannan, Ευρωβουλευτής, Γ.Γ. της Συμμαχίας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.