Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

“Συμφωνία της Μάλτας” ή πιο σωστά 4ο Μνημόνιο
Με δεδομένο ότι...
το σωρευτικά επαχθέστερο 3ο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής ολοκληρώνεται το 2018, όταν η Κυβέρνηση συμφωνεί για νέα μέτρα 3,6 δις € τη διετία 2019-20,τότε είναι προφανές ότι έχει προσυπογράψει το 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση.
Τα περίφημα “αντίμετρα” για το πετσόκομμα του αφορολογήτου και των συντάξεων θα ενεργοποιηθούν μόνο με υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%του ΑΕΠ, δηλαδή μια καταστροφική συνθήκη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία που η επίτευξή της αναμένεται να οδηγήσει σε πρόσθετα μέτρα ακραίας λιτότητας.
Τα όποια, λοιπόν, αντίμετρα –αν και εφόσον ισχύσουν το οποίο βέβαια είναι εξαιρετικά αμφίβολο– θα μοιάζουν κυριολεκτικά με “ασπιρίνες” μπροστά στο νέο ορυμαγδό μέτρων που ξεπερνούν το συνταγματικό βίο της παρούσας κυβέρνησης υπονομεύοντας χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση το μέλλον των Ελλήνων πολιτών, την προοπτική βιώσιμης επανόδου στην ανάπτυξη αλλά και την (επανα)διαπραγματευτική ικανότητα της επόμενης Κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα οι δήθεν “κόκκινες γραμμές” στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων ξεθώριασαν για μια ακόμη φορά.
Είναι πλέον αυταπόδεικτό, και παρά τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς, ότι για αυτή την Κυβέρνηση η άτακτη υποχώρηση μετά την καθυστέρηση είναι ο μόνος τρόπος να ολοκληρωθεί η κάθε αξιολόγηση φορτώνοντας το λογαριασμό στους “συνήθεις υπόπτους” μισθωτούς, υγιείς επιχειρηματίες και συνταξιούχους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.