Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Απάντηση στους επικριτές για κάλυψη της μεταφοράς του Αγίου Φωτός από την ΠΟΑΣΥ (Αστυνομική Ομοσπονδία).

Γραφει ο Μιχαήλ Αβέλλας

Αφορμή για το κείμενό μου είναι τα επικριτικά σχόλια συναδέλφων αστυνομικών περί....
της κάλυψης των εξόδων μεταφοράς του Αγίου Φωτός από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
Ξέρετε ότι υπήρξα αυστηρός κριτής των αποφάσεων και ενεργειών της ΠΟΑΣΥ.
Όμως, πρέπει να παραδεχτούμε πως πρόκειται για μία όντως εξαιρετική πρωτοβουλία και λυπούμαι δυστυχώς που δεν ήταν δική μου ιδέα.
Μέσα σε ένα συνονθύλευμα των καιρών που προάγει νέα ερμαφρόδιτα ήθη και έθιμα, κάποιοι αποφάσισαν - και να δεχθώ ακόμη και τον συλλογισμό σας για εντυπωσιασμό - να υψώσουν Θερμοπύλες της ηθικής που μας πρόσταξε να ορκιστούμε από το τέλος της εφηβείας μας εις το Όνομα της Αγίας και Ομοούσιας Τριάδος, αφού η υπακοή στο Σύνταγμα ορίζει ως επικρατούσα ακόμη θρησκεία του Κράτους την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Οπότε ας μην βιάζεστε να ξηλώσετε το πουλόβερ, γιατί ούτε την άκρη της κλωστής δεν βρήκατε ακόμη.

Εν κατακλείδι για να αποφασίσεις ότι διεκδικείς, πρέπει να αποφασίσεις από ποια όχθη του ορμητικού ποταμού της Ιστοριάς βρίσκεσαι.
Και ή βρίσκεσαι με τους νικητές ή με αυτούς που θα τους αφήσει ως απολιθώματα ως άλλες στήλες άλατος ανάλογα με την σεβαστή βιοηθική τους και κοσμοθεωρία τους.
Και για να αποφασίσεις πώς είσαι με τους Νικητές, πρέπει να αναθεωρήσεις ηθικά με ταπείνωση και ευλάβεια, ώστε να ανάψει ο σπινθήρας της ψυχής και να φωτίσει και δυναμώσει τον δρόμο μας μέχρι να ξαναγίνεις δυστυχώς αλαζόνας και υπερήφανος.
Τέλος, πιστεύω πως αυτή η εξέλιξη άδολη ή μη - θα την κρίνει το μέλλον - δημιουργεί νέα δεδομένα.
Νέα παλιά ήθη λοιπόν που γκρέμισαν και την παραφιλολογία πώς η μεταφορά του Αγίου Φωτός αναερχόταν σε εκατομμύρια ευρώ. Αυτή την παραφιλολογία και την συνωμοσιολογία του καφενείου που σκλαβώσανε τον Ελληνισμό σε μία πλατεία με ενα καλαμάκι καφέ στο στόμα.
Για αυτό όσο εμείς θα ξεκατινιαζόμαστε για το ποιος, που, πότε, τί, πώς και γιατί, οι δοκιμαζόμενοι Ακρίτες μας θα αναζητούν ως μοναδικό αποκούμπι στην Πίστη τους νιώθωντας μία αυξανόμενη επιθετικότητα στο πετσί τους.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα που σημαίνει Έξοδος στην κανονικότητα και στην πραγματικότητα.

Ελλάς, 14.04.2017
Με τιμή
Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αστυνομικός