Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Τα 300 αργύρια του [κάθε] Μάκη

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Χαριεντιζόμενος ο πρωθυπουργός καθώς έδινε διάλεξη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την ευλογία των αριστερών Μνημονίων, κάλεσε τον Μάκη να ....
επιστρέψει στον ΕΦΚΑ την 13η , κατά Σπίρτζη, σύνταξη των € 300 που κατά λάθος προσγειώθηκαν στον λογαριασμό του Μάκη τον Δεκέμβριο του 2016.

Η πρώτη απορία που μου γεννήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Μάκης πήρε επίδομα ήταν: «μα είναι χαμηλοσυνταξιούχος ο Μάκης;».

Στη συνέχεια, για να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, ο χαμηλοσυνταξιούχος Μάκης ασχολήθηκε με το παγανιστικό έθιμο της μεταφοράς στην Ελλάδα του Αγίου Φωτός με ειδική πτήση και της απόδοσης σ’ αυτό τιμών Αρχηγού κράτους κατά την υποδοχή του. Και τούτο, διότι το κόστος αυτής της εκδήλωσης δεν είναι και ευκαταφρόνητο. Δεν θα έλεγα ότι δεν είναι υπερβολική αυτή η εκδήλωση ξεκινώντας από το ότι αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος ή κάποιοι ιερείς κατεβαίνουν στον Πανάγιο Τάφο και εξέρχονται με το Άγιο Φως, το οποίο ανάβει μόνο του από το τίποτε. Αφού προηγουμένως ισραηλινοί αστυνομικοί έχουν διεξαγάγει ενδελεχή σωματική έρευνα, ώστε να βεβαιωθούν ότι οι ιερείς δεν φέρουν μαζί τους σπίρτα ή αναπτήρα. Ό,τι γίνεται εν κρυπτώ και παραβύστω προκαλεί εύλογες απορίες.

Ο Μάκης, λοιπόν, εκλήθη από τον πρωθυπουργό να επιστρέψει τα € 300, επειδή δήθεν εξ αιτίας αυτού του επιδόματος χρεωκόπησε η χώρα. Όρεξη που την έχουν να αστειεύονται την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο με συντήρηση εκατομμυρίων ανθρώπων με διαφόρων ονομασιών επιδόματα. Επίδομα ενοικίου, μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ, κοινωνικό επίδομα κ.λπ.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούμενος ο κυβερνητικός ψεύτης, άξιος συνεχιστής του έργου όλων των κατά καιρούς προκατόχων του, κάλεσε την αντιπολίτευση να ζητήσει συγγνώμη για τα € 50 δισ., με τα οποία έχει επιβαρύνει τον ελληνικό λαό. Αυτός που με το κόμμα του θα έσβηνε τα Μνημόνια και θα έκανε τις αγορές να χορεύουν στον ρυθμό του ζουρνά.

Για να δούμε, όμως, μήπως ο Μάκης φταίει πραγματικά για τη χρεωκοπία της χώρας.

Ο Μάκης ήταν αρχισυνδικαλιστής στην ΤτΕ. Άρα, δεν έχει δουλέψει καθόλου. Ήταν σημαίνον στέλεχος της ΟΤΟΕ, η οποία δεν έβγαζε κιχ, όταν οι τράπεζες μοίραζαν δάνεια ακρίτως. Διεκδικούσε προνόμια για τους εργαζόμενους που εκπροσωπούσε και βεβαίως δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ, όταν οι μισθοί των υπαλλήλων της ΤτΕ εξαιρούνταν από μνημονιακές περικοπές.

Ο Μάκης και όλοι οι Μάκηδες στήνουν τώρα Εξεταστικές Επιτροπές για διάφορους τομείς. Την Εξεταστική που είχε εξαγγείλει ο Σαμαράς για το πώς μπήκαμε στα Μνημόνια δεν έχει σκεφτεί κανένας Μάκης να στήσει. Να μια ευκαιρία να αναγκασθεί η ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη για τα € 50 δισ. που φόρτωσε στον ελληνικό λαό.

Ο Μάκης θα μπορούσε να κάνει και κάτι άλλο. Να ζητήσει να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις δημοσίων έργων και προμηθειών από το 1974 και μετά. Και αυτό το είχε εξαγγείλει ο Σαμαράς, αλλά δεν το τήρησε. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να έχουμε επί τέλους επίσημο κατάλογο ανά έργο/προμήθεια, εργολάβο/προμηθευτή, αρχικό τίμημα και τελικό τίμημα. Άλλωστε ο δικός σας ο Σκουρλέτης δεν μίλησε για στημένους διαγωνισμούς, για βαποράκια κ.λπ.;

Ο Μάκης παρέλειψε να καυτηριάσει και το άλλο παγανιστικό έθιμο: την επιστροφή των πινακίδων επί ταις εορταίς του Πάσχα. Διότι δεν είναι πρέπον να μη μπορούν οι παραβάτες του ΚΟΚ να μην μπορούν να ταξιδέψουν μέρες που είναι και να εορτάσουν το Πάσχα εις τους αγρούς. Αυτό το είδος της ατιμωρησίας δεν το στηλίτευσε ο Μάκης.

Ο Μάκης λοιπόν και τα 300. Μάχεται τη ΝΤΠ κι’ αυτός. Με όλες του τις δυνάμεις. Ανακαλύψαμε τώρα τον όρο Νέα Τάξη Πραγμάτων και καθαρίσαμε. Αν, όμως, είχαμε αυτόν τον κατάλογο έργων/προμηθειών και ό,τι αυτός μας κόστισε, θα βλέπαμε ότι δεν μας φταίει καμμία ΝΤΠ, καθότι βαδίζουμε σταθερά στα χνάρια της Παλαιάς Τάξης Πραγμάτων. Η μίζα, η απ’ ευθείας ανάθεση, ο στημένος διαγωνισμός κ.λπ. ενδημούν στη χώρα και επί αριστεράς [λέμε και καμμιά μ..] με κορωνίδα τον «διορισμό» στο Πρυτανείο.

Κύριε πρωθυπουργέ, δεν κάνουν αστειάκια με τα 300άρια. Διότι γνωρίζεις πολύ καλά ότι για το χάλι μας φταίνε χιλιάδες, εκατομμύρια Μάκηδες. Πες και στους άλλους Μάκηδες να τα φέρουν πίσω.

Καλή [επ]Ανάσταση αδέλφια!

Σώτος