Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η FIFA διορίζει διοίκηση στην ΕΠΟ , αφού οι Έλληνες "τρώγονται" ασταμάτητα !

Τον ορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ αποφάσισε η FIFA, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την απόφαση του ....
Διαιτητικού Δικαστηρίου.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία να λαμβάνει άμεσα μέτρα για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε να ορίσει προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ για να ομαλοποιήσει την κατάσταση στην ΕΠΟ κι όπως αποκάλυψε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης τα ονόματα που θα την απαρτίζουν θα γίνουν γνωστά σε 2-3 εβδομάδες.
Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι προχώρησε «στο διορισμό επιτροπής εξομάλυνσης για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία», επιβεβαιώντας με αυτό τον τρόπο τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που ήθελαν το ανώτατο όργανο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να ακυρώνει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και να διορίζει οριστικά δική της προσωρινή διοικούσα επιτροπή.
Εκτός από τα ονόματα που θα απαρτίζουν τη διοικούσα επιτροπή και για τα οποία θα αποφασίσουν ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης και ο γενικός γραμματέας της FIFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, θα ανακοινωθούν ακόμη δύο στοιχεία. Το πρώτο θα αφορά τις αρμοδιότητες της νέα διοίκησης και συγκεκριμένα αν θα ασκεί κανονικά εξουσία για όλα τα ζητήματα, σαν να είναι εκλεγμένη και το δεύτερο θα έχει σχέση με την χρονική διάρκεια της θητείας της.
Επίσης ακόμη δεν έχει γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που θα απαρτίζουν τη νέα διοίκηση. Φημολογείται ότι θα είναι πολύ μικρότερος από τους 21 που βρίσκονταν μέχρι πρότινος στο δ.σ. της Ομοσπονδίας, ίσως και κάτω από 10!
Τέλος, «γρίφος» παραμένει τι θα γίνει και με τη διαιτησία κι αν θα υπάρξει νέα ΚΕΔ με ξένους αρχιδιαιτητές ή, θα συνεχιστεί το μοντέλο με τους Έλληνες.
Το μήνυμα του Κωστάκη Κουτσοκούμνη μετά τις τελαυταίες εξελίξεις: «Αlea jacta est. Ο κύβος ερρίφθη. Προσωρινή διοικούσα με όρους εντολής. Μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της δεν μπορεί να γίνουν εκλογές.

Η απόφαση συμπληρώνει και το κενό διάστημα μέχρι την εγκατάσταση της διοικούσας και προβλέπει ότι η διοίκηση προ της απόφασης του διαιτητικού συνεχίζει ως ήταν. Θα χρειαστούμε περίπου δύο με τρεις βδομάδες για να ολοκληρώσουμε τις όποιες διεργασίες για την επιλογή των ατόμων. Υπομονή».