Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΨΗ: Οργανισμός Ανύπαρκτης Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)

Συνεχίζεται για έκτη (6η) ημέρα, η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, με τη Θεσσαλονίκη να παραπαίει από το κυκλοφοριακό και τους εργαζόμενους και άλλους πολίτες να έχουν αγανακτήσει με την αδιαφορία της ...
κυβέρνησης από τη μία και τη σκληρή, ανάλγητη και αντικοινωνική στάση των εργαζόμενων από την άλλη.

Το ξαναλέμε: δικαίωμα στην απεργία έχουν φυσικά οι εργαζόμενοι, αλλά όχι σε τέτοιο σκληρό επίπεδο. Θα έπρεπε να κυκλοφορούν κάποια λεωφορεία ασφαλείας -το 20% π.χ.- ώστε, με κάποια ταλαιπωρία έστω, ο κόσμος να πήγαινε στον προορισμό του.

Αυτός ο βάρβαρος ολικός αποκλεισμός είναι απάνθρωπος και θα τον πληρώσουν ακριβά οι εργαζόμενοι, που θα βρουν την κοινωνία της πόλης απέναντί τους.

Είναι άλλο πράγμα να διεκδικούν δίκαια αιτήματα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ π.χ. και να κόβουν το ρεύμα για μια ώρα την ημέρα και άλλο, επειδή έχουν "δίκαια αιτήματα" να κόψουν τελείως, παντού και πλήρως το ρεύμα για 6 ημέρες ! Αυτό που κάνουν οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ ισοδυναμεί με μια απεργία της ΔΕΗ όπου, δεν θα υπάρχει ρεύμα ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε στα Νοσοκομεία, ούτε στα φανάρια, ούτε στα στρατόπεδα, ούτε στους δρόμους, για 6 ολόκληρες μέρες.
Δεν θα ήταν κτηνωδία;

Ε, κτηνωδία είναι κι αυτό που κάνουν οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ, με το να μη βγάζουν ούτε ένα λεωφορείο στην κυκλοφορία επί 6 ημέρες !

Ο κόσμος θα ήταν μαζί τους, αν είχε έστω ένα λεωφορείο ανά μία ώρα σε κάθε γραμμή, ιδιαίτερα στις μακρινές. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να πάνε στα ΤΕΙ Σίνδου π.χ. τόσες μέρες τα παιδιά, ούτε οι εργαζόμενοι στη ΒΙΠΕ Καλοχωρίου.

Και "ντόρο" θα έκαναν και δεν θα εξόργιζαν τους πολίτες.


Αρνείται το συνδικάτο του ΟΑΣΘ να βγάλει λεωφορεία ασφαλείας για τα Νοσοκομεία !