Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Πληρώνονται σήμερα ένα μηνιάτικο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στα οφειλόμενα δεδουλευμένα ενός....
εκ των δύο μηνών, τα οποία οφείλει ο ΟΑΣΘ στους εργαζομένους του, καταβάλλεται σήμερα προκαταβολικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Παράλληλα, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή στο ΣΕΕΥΜΕ (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών) να ελέγξει, εάν πράγματι θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι και ότι τα χρήματα δεν θα αποδοθούν σε άλλες υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ. (σ.σ. και πετρέλαιο πώς θα αγοράσει ο ΟΑΣΘ που δεν έχει μία; )

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΠΟΜΕΔΙ, θα κατατεθούν στον ΟΑΣΘ 2.874.896,61 ευρώ, που είναι το ύψος των οφειλόμενων δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2016, σύμφωνα με την επιστολή (αρ. πρωτ. 9801/12-09-2016), που απέστειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ κ. Χρήστος Στεφανίδης.

Το ΥΠΟΜΕΔΙ, επίσης, αναφέρει κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψει να διατεθεί ούτε ένα ευρώ από την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση) προς τον ΟΑΣΘ, για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη ή υποχρέωση του Οργανισμού, πριν την εξόφληση των δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους.
«Η αγωνία και ο αγώνας μας, είναι, να αντιμετωπίσουμε οριστικά το άγος του ΟΑΣΘ, υπέρ των πολιτών της Θεσσαλονίκης, με απόλυτη κατοχύρωση του δημοσίου και του κοινωνικού συμφέροντος» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Ανέφερε ακόμη ότι αυτό που ζει η χώρα και η Θεσσαλονίκη, «είναι ένα εκβιασμός και μία ομηρεία, από μία ληστρική-μονοπωλιακή σύμβαση του ΟΑΣΘ, που σύνηψε δεκαετίες πίσω, το παλαιοκομματικό σύστημα εξουσίας».

Πρόσθεσε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Η συνέχιση της κατασπατάλησης των χρημάτων του ελληνικού λαού με πρόσθετες διεκδικήσεις, με διαιτησίες -που όλως τυχαίως- δικαιώνουν πάντα τον ΟΑΣΘ, με ψέματα και συκοφαντίες προς την κυβέρνηση και το ΥΠΟΜΕΔΙ, το οποίο δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ βάσει της ισχύουσας συμφωνίας, έχει τελειώσει» διεμήνυσε.

Αυτή είναι η οικονομική συμφωνία ΟΑΣΘ - Δημοσίου ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (και οι πολιτικοί που μπουρδολογούν)