Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Οργή στην Καλαμαριά για την εγκληματική απόφαση αφαίρεσης 6 βαθμών

Απόφαση-κευρανός από την ΕΠΟ για τον Απόλωνα Καλαμαριάς, καθώς η ομοσπονδία έκανε δεκτή την ενσταση της Δόξας Δράμας για αντικανονική συμμετοχή του Ορέστη Μένκα και ...
υπέρβαση του επιτρεπτού ορίου συμμετοχής ξένων ποδοσφαιριστών στον αγώνα με την ΑΕΠ Βατολάκκου.

Θέση για την βαριά τιμωρία που του επιβλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για την υπόθεση της συμμετοχής του Ορέστη Μένκα πήρε η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα.

Οι άνθρωποι των «κοκκινόμαυρων» βλέπουν «δάκτυλο» της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο πίσω από την απόφαση, την οποία και θα εφεσιβάλουν ενώ έγινε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να δώσει δυναμικό παρών στο γήπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή της ΔΟΞΑΣ Δράμας είς βάρος του Απόλλωνα, για τη χρησιμοποίηση του Έλληνα ποδοσφαιριστή Μένκα στον αγώνα με την ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου.Ο Απόλλων δηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και σέβεται την απόφαση, πλην όμως επιφυλάσσεται να κάνει χρήση του δικαιώματος της Έφεσης, αφού πιστεύει ακράδαντα ότι τα επιχειρήματά του θα τον δικαιώσουν σε δεύτερο βαθμό, ενώ προετοιμάζεται - αν χρειαστεί – να προσφύγει στην FIFA.

Επίσης, επισημαίνεται ότι ο Απόλλων έχει εντοπίσει εμπλοκή στην υπόθεση κύκλων που εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση που δρα στο χώρο του ποδοσφαίρου, η οποία οργάνωση έχει απλώσει τα πλοκάμια της και στο χώρο τη Δικαιοσύνης.

Ο Απόλλων ζητά από τους οπαδούς και από τους φιλάθλους του να μην παρασυρθούν από το δικαιολογημένο αίσθημα αδικίας, να μην δώσουν χώρο και την ευκαιρία σε πρόσωπα και κύκλους που δρουν παρασιτικά σε όλες τις ομάδες και πάντα προσπαθούν να επωφεληθούν από «στραβοπατήματα»», διασπείροντας κλίμα διχόνοιας στην ομάδα, για να κερδίσουν ρόλους και χρήματα.

Η Διοίκηση, η Τεχνική Ηγεσία και οι Ποδοσφαιριστές της ομάδας μας δηλώνουν προσηλωμένοι στις αρχές του Ευ Αγωνίζεσθαι και την απάντηση θα την δώσουν σε όλους, αντιπάλους και φίλους, στο γήπεδο.

Γι' αυτό καλούμε τους φιλάθλους και τους φίλους της ομάδας στο γήπεδο την Κυριακή, για να δώσουμε όλοι μαζί, σε κλίμα ομόνοιας και αγωνιστικότητας, την απάντηση που πρέπει σε εκείνους που χρόνια τώρα καταστρέφουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, με ενέργειες που καθορίζουν τα αποτελέσματα των αγώνων στα παρασκήνια, στις παράγκες και στις διάφορες ... επιτροπές.

Η απάντησή μας θα δοθεί την Κυριακή στο γήπεδο της Καλαμαριάς».


Βουλευτικό Γραφείο Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη
Θεσσαλονίκη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ:
«ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ».

«Κατανοώ, συμμερίζομαι και συμπάσχω με την οργή και το θυμό των ανθρώπων του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με την άδικη και ατεκμηρίωτη απόφαση του αρμόδιου δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΠΟ, με βάση την οποία αφαιρούνται 6 βαθμοί από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, βαθμούς που κέρδισε με κόπο και ιδρώτα μέσα στο γήπεδο.

Η έκπληξη των ανθρώπων του Απόλλωνα, αλλά και όσων διάβασαν το σκεπτικό της απόφασης, είναι ότι ενώ η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ δέχεται πως ο Ορέστης Μένκα έχει πράγματι αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα αλλά και το δικαίωμα να αγωνιστεί στην εθνική Ελλάδας, δεν μπορεί να αγωνίζεται ως Έλληνας στην ομάδα του (τον Απόλλωνα Καλαμαριάς εν προκειμένω) επειδή δεν έχει κληθεί ακόμη σε κάποιο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας. Άρα λογίζεται ως ξένος, επειδή στο παρελθόν αγωνίστηκε με τις Ελπίδες της Αλβανίας, έστω κι αν έχει δηλώσει πως αν αγωνιστεί στο μέλλον σε εθνική ομάδα, αυτή θέλει να είναι της Ελλάδας.
Ελπίζω ότι τελικά θα αποδοθεί δικαιοσύνη, που θα ανταποκρίνεται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στη βούληση του φίλαθλου κόσμου, που θέλει οι βαθμοί να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά».