Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Με σιδηρολοστούς στα χέρια βίασαν οι 4 Πακιστανοί τον ανήλικο πρόσφυγα μέσα στο hotspot της Μόριας

Σοκ στο πανελλήνιο προκαλεί η αποκάλυψη του ομαδικού βιασμού 16χρονου Πακιστανού στο hotspot της Μόριας με δράστες τέσσερις επίσης ανήλικους ομοεθνείς του, που....
τον απειλούσαν με σιδηρολοστούς και βιντεοσκοπούσαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους με κινητά τηλέφωνα.

Οι φρικιαστικές λεπτομέρειες που διέρρευσαν από τη δικογραφία συγκλονίζουν, αλλά και δικαιώνουν όσους εδώ και καιρό επισημαίνουν τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους ίδιους τους ανηλίκους η πολύμηνη μαζική παραμονή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε χώρους κράτησης.

Το θλιβερό περιστατικό έγινε αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και καταγγέλθηκε από το 16χρονο θύμα σε εθελοντές.

μόνο στο makpress διαβάσατε έγκαιρα για το θέμα ταμπού : πώς θα ικανοποιηθούν σεξουαλικά τόσοι μετανάστες;

«Ενημερωθήκαμε για το γεγονός από την υπηρεσία πρώτης υποδοχής και πήγαμε στην πτέρυγα ασυνόδευτων μαζί με ψυχολόγο για να μιλήσουμε με το παιδί, να εξετάσουμε την ψυχολογική του κατάσταση και να προτείνουμε λύσεις. Αμέσως ζητήσαμε να ενημερωθεί ο εισαγγελέας, και να μεταφερθεί το παιδί σε ασφαλή χώρο φιλοξενίας, εκτός Μόριας», είπε στην εφημερίδα «Eθνος» η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου στη Μόρια, Ηλέκτρα Κουτσουμάνη.

Το 16χρονο θύμα υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, που επιβεβαίωσε τον βιασμό, και μεταφέρθηκε στον ασφαλή χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης, όπου παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο.

Οι τέσσερις ανήλικοι Πακιστανοί που υποδείχτηκαν ως δράστες του ομαδικού βιασμού συνελήφθησαν, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους και οι πράξεις τους σύμφωνα με αστυνομικές πηγές επιβεβαιώθηκαν από το οπτικό υλικό που βρέθηκε σ’ αυτά.

Πληροφορίες ανέφεραν πως βρέθηκε καταγεγραμμένο και υλικό που παραπέμπει και σε άλλους βιασμούς στο παρελθόν, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιωνόταν από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, όσο και από την αστυνομία.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για βιασμό και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκου, σε βαθμό κακουργήματος, οι τέσσερις 17χρονοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και από εκεί στον ανακριτή, όπου απολογήθηκαν χθες και αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Οι τέσσερις 17χρονοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, τέθηκαν υπό την εποπτεία της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής, για να μεταφερθούν σε χώρο εκτός του χώρου κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, μέχρι να οριστεί η δίκη.

Επίσης διατάχθηκε η απαγόρευση συναναστροφής με τους υπόλοιπους ανήλικους πρόσφυγες, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.