Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Αριστερόν πολυψώνιον


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


05-06.09.1955, δηλαδή πριν από 61 χρόνια, εξαπολύθηκε το πογκρόμ κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης από το βαθύ τουρκικό κράτος. Χιλιάδες ξερριζώθηκαν τότε, ελάχιστοι θυμήθηκαν και ανέφεραν το γεγονός τούτες τις μέρες, για να συντηρηθεί η ιστορική μνήμη. Όμως, 16 εκ των αντιπροσώπων του Έθνους, αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, είχαν τον χρόνο να υποβάλουν τροπολογία, σε άσχετο νομοσχέδιο κατά τα ειωθότα, προκειμένου να επιτρέπεται του λοιπού να πωλούν τσιγάρα μόνον περίπτερα και super markets, αποκλειομένων των ψιλικατζίδικων. Στην αρχή πίστεψα πως σήμερα έχουν δικαίωμα να πωλούν τσιγάρα ψιλικατζίδικα, περίπτερα και super markets και ότι οι εν λόγω φωστήρες ήθελαν απλώς να αποκλείσουν από την αγορά καπνού τα ψιλικατζίδικα ως προπύργιο του στυγνού καπιταλισμού. Επλανώμην, φευ, πλάνην οικτράν. Και τούτο, διότι στη διάρκεια της ημέρας ενημερώθηκα ότι νόμιμα μόνον ψιλικατζίδικα και περίπτερα πωλούν τσιγάρα. Ουδείς άλλος. Άρα, η φουστιά έγκειται στο ότι οι 16 αριστεροί my ass ήθελαν να πριμοδοτήσουν τα super markets. Εν τέλει η ντροπολογία απεσύρθη μετά βαΐων και κλάδων, φανών και λαμπάδων κατόπιν της κατακραυγής που προκάλεσε η εν λόγω πρωκτοβουλία.

Είναι γεγονός πως οι αριστεροί διακηρύσσουν ότι είναι κατά των μονοπωλίων, αλλά και των ολιγοπωλίων. Κατά των ολιγοψωνίων, όμως αποκλείεται να είναι, αφού τα ψώνια ενδημούν στην αριστερά και είναι αδύνατον να περιορίσει κανείς τον αριθμό τους.

Η ντροπολογία
«Προτείνεται η τροποποίηση του άρθρο 2 παρ. 1 περ. β του νόμου 3730/2008 με την προσθήκη στην αρχή του πρώτου εδαφίου της φράσης "η πώληση και" καθώς και στο τέλος της παραγράφου της φράσης "καθώς και των καταστημάτων της παρ. Η΄ υποπαρ. 4 του νόμου 4093 του 2012".
"β. η πώληση και η τοποθέτηση προϊόντων καπνού σε προθήκες καταστημάτων, εξαιρουμένων των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών, των περιπτέρων και των καταστημάτων που πωλούν αποκλειστικά προϊόντα καπνού, καθώς και των καταστημάτων της παρ. Η΄ υποπαρ. 4 του νόμου 4093 του 2012"»
και οι 16 ξεδιάντροποι αριστεροί. Δοξάστε τους!

Γεωργία Γεννιά
Αυλωνίτου Ελένη [τάχθηκε υπέρ της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών που ζητούν άσυλο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα – απεφάνθη ότι οι καταληψίες δημοσίων κτηρίων εκφράζουν κάποια αλληλεγγύη, μια και είναι άνεργοι]
Δέδες Ιωάννης [*]
Θελερίτη Μαρία
Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη) [πασίγνωστη για την ενημέρωσή μας ότι 100.000 συνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ, ορθώς το έχασαν, επειδή είναι φοροφυγάδες]
Κασιμάτη Νίνα
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Ντζιμάνης Γεώργιος [όνομα και πράμα]
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
Παπαδόπουλος Νικόλαος
Ριζούλης Ανδρέας
Σαρακιώτης Γιάννης
Σιμορέλης Χρήστος [«Και να μην υπήρχε Μνημόνιο, θα έπρεπε να το είχαμε εφεύρει»]
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος) [* φοβερός εις την υποκριτικήν τέχνην]
Σταματάκη Ελένη
Τελιγιορίδου Ολυμπία

Σώτος – καπνιστής, πελάτης και ψιλικατζίδικων

* Επιστολή διαμαρτυρίας προς δήμαρχο Μεγάρων, επειδή δεν μνημόνευσε τις άοκνες προσπάθειες τους για την επιτυχία ενός στόχου των Μεγάρων:
« .. δηλώνουμε απερίφραστα την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αποδεκτή από μέρους σας η κοινή παρέμβασή μας ως Βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στα Βίλια. Συγκεκριμένα, αντί να κοινοποιήσετε στους πολίτες την επιστολή που σας στείλαμε με την οποία σας ενημερώναμε ότι, επιδιώξαμε και πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, συνάντηση στην οποία ρητώς μας διαβεβαίωσε και δεσμεύτηκε ότι δεν υφίσταται προοπτική μεταφοράς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από τα Βίλια, αντιθέτως την αποσιωπήσατε και λειτουργήσατε αποπροσανατολιστικά, αποκρύπτοντας την ουσιαστική αλήθεια από την τοπική κοινωνία.»