Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Στέρηση μισθού 40 ημερών για τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο

Έκπτωτος από τη θέση του ως προϊστάμενος την Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κηρύχθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά την....

καταδίκη του χθες από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Η ποινή που επιβλήθηκε στον Ι. Ντογιάκο καθιστά απαγορευτική την κάθοδό του στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, ενώ του επιβάλλει και στέρηση μισθού για 40 μέρες

Η καταδίκη Ντογιάκου αφορούσε σε ανακοίνωση σύγκλισης των εισαγγελέων εφετών σε Ολομέλεια όπου είχε αναφέρει ως θέμα προς συζήτηση "Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών". Για αυτό είχε παραπεμφθεί σε πειθαρχική δίκη και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή επίπληξης.

Όμως κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση με αποτέλεσμα να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και να τιμωρηθεί με βαρύτερη ποινή, δηλαδή στέρηση μισθού για 40 ημέρες.

Μετά ταύτα ο Ισίδωρος Ντογιάκος κηρύσσεται έκπτωτος δεν μπορεί να εκτελεί καθήκοντα προϊσταμένου ούτε μέχρι την 1η Οκτωβρίου όπου θα αναλάβει εκείνος που θα εκλεγεί το Σάββατο, ενώ δεν μπορεί να θέσει, επίσης, υποψηφιότητα στις εκλογές.

Δεν τον γούσταρε ο Μαρινάκης

Σημειώνεται πως επίθεση εναντίον του Ισίδωρου Ντογιάκου και του Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος είναι ο Εισαγγελέας Εφετών που προ ημερών είχε εισηγηθεί την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη, είχε εξαπολύσει στις 6 Σεπτεμβρίου με γραπτή του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μία σειρά από ενέργειες του Σταμάτη Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου», ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την παραπομπή Ντογιάκου και Δασκαλόπουλου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/324725/ekptotos-o-dogiakos-stohopoiithike-apo-ton-marinaki-/#ixzz4KImveK2X