Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Instructions για bank transactions etc. σε Engreek

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Παρακολουθώντας τις χθεσινές κινήσεις της Ζωής, η οποία έχει δίκηο σε όσα λέει, αλλά κινείται με τρόπο που την κάνει να χάνει το δίκηο της, με αποτέλεσμα να την αποκαλούν γραφική, αναλογίσθηκα τί θα συνέβαινε, αν, ο μη γένοιτο, απεφάσιζε ο Πάκης να παραιτηθεί. Κατά το ...


Σύνταγμα θα τον αναπληρούσε στα καθήκοντά του η Πρόεδρος της Βουλής. Δεν θέλησα, όμως, να φαντασθώ τί θα επακολουθούσε στην πολιτική ζωή του τόπου με Πρόεδρο αντίθετο στις επιλογές της «πρώτη φορά συναντιπολιτευτικοκυβέρνησης». Αντί να φαντάζομαι τη Βουλή να ψηφίζει μνημονιακούς νόμους και η αναπληρούσα τον ΠτΔ να αναπέμπει τους νόμους στη Βουλή προς επανασυζήτηση και ψήφιση με το σκεπτικό ότι είναι αντίθετοι στο Σύνταγμα, στις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ και στις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ για την προστασία του ανθρώπου, σκέφτηκα να το ρίξω στην ευθυμία περιγράφοντας οδηγίες στελέχους πολυεθνικής προς άλλο στέλεχος τον καιρό της τραπεζοκρατίας και του περιορισμού κίνησης κεφαλαίων, ελληνιστί capital control, προσευχόμενος να έχει ο Θεός τον ΠτΔ εν υγεία και μακροημερεύσει.

«Πατάς το link και με escape πας directly στο budget, όπου είναι attached το business plan. Εκεί βρίσκεις το cash flow, τα loan rates και τα statistics. Από κάτω ακριβώς υπάρχει το rating της τράπεζας. Αμέσως μετά πατάς download και κατεβαίνει το application για access στο account, όπου οι οδηγίες για το e-banking. Το capital control επιτρέπει transfer από account σε account στο εσωτερικό με τρόπο ηλεκτρονικό. To private banking λειτουργεί ακόμη και τώρα που έχουμε bank holidays. Μόνο στα stock options θα ταλαιπωρηθείς λιγάκι, αλλά με λίγη υπομονή you will get through. Good luck!

Πάντως, μπορείς ακόμη και τώρα να κάνεις restructuring του δανείου σου. Το deadline είναι μέχρι τέλος του μήνα. Τακτοποίησε, όμως, πρώτα το payroll. Μετά θα διαβάσουμε μαζί το non-paper του CEO για το deal με τον Σκορδοπούτσογλου. Αλλά για το payroll συνεννοήσου προηγουμένως με τη head leader των human resources και τον manager του liquidation. Υπόψιν ότι οι account officers είναι στη θέση τους. Μόνον οι tellers απουσιάζουν. Για το corporate financing σε περίπτωση grexit έχουμε αύριο meeting πρωί-πρωί με βασικές παραμέτρους το bail in και το bail out, διότι δεν βλέπω haircut. Και που ‘σαι, ετοίμασέ μου κι’ ένα list με τα τελευταία limit up και limit down του χρηματιστηρίου μαζί με τα assets των θυγατρικών. Βάλε και μια παράγραφο για το one-stop ίδρυσης επιχειρήσεων και τις start-up επιχειρήσεις που ενδιαφέρουν τον chief-accountant της μητρικής. Έχουν αύριο οι senior officers teleconference για τον πανευρωπαϊκό consolidated balance sheet του group. Θα ρίξουν δε το μεγαλύτερο βάρος στα perpetuals που αγοράσαμε ηλιθίως και στα distress funds, μήπως και κάνουμε και εκεί κάποιο investment. Bye for now!»


Σωτήριος Καλαμίτσης – κατ’ εξακολούθηση και εις το διηνεκές [;] εθνικώς αναξιοπρεπής
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός νεομπολσεβίκος και δραχμολάγνος, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου