Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Στο πόδι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης !

Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπουλά τα στρατόπεδα "Μεγάλου Αλεξάνδρου" και "Παπακυριαζή" , για τα οποία οι ΣΥΡΙΖΑίοι αντάμα με το ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και τον γενναίο ιδεαλιστή Στέφανο Διαμαντόπουλο, έδωσαν ....


μάχες μέχρις εσχάτων. Συναυλίες, καταλήψεις, πορείες, πανό, συγκεντρώσεις, ομιλίες, παρεμβάσεις, κι όλο το "αγωνιστικό" οπλοστάσιο της "αριστεράς", ξεδιπλώθηκε την προηγούμενη πενταετία.

"Κάτω τα χέρια απ΄τα στρατόπεδα" ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ οι "αριστεροί".

Αυτά μέχρι σήμερα που η "πρώτη φορά αριστερά καραδεξιά" φέρνει το πιο άγριο νεοφιλελεύθερο μνημόνιο όλων των εποχών, με μέτρα-λαιμητόμο, ανάμεσα στα οποία είναι φυσικά και οι πωλήσεις των ελεύθερων χώρων. Ή μάλλον κατά την συριζαϊκή ορολογία "ξεπούλημα".
Σήμερα, αυτός που αντιδρά είναι ο Νεοδημοκράτης Δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι τηλεφωνούν αγωνιωδώς στα κεντρικά, για να μάθουν σε ποιά ΔΕΚΟ θα διοριστούν. Κάτι ξεφτιλισμένοι δε, πρόεδροι συλλόγων γονέων μαθητών, ρουφάνε το αβγουλάκι τους και ράβουν το καλσόν.

Και για να λέμε ονόματα, πρωτοστάτες στον αντιμνημονιακό αγώνα να αποδοθούν τα στρατόπεδα στους δήμους για να γίνουν χώροι πρασίνου ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι:
  • Σάσα Λαδά (πανεπιστημιακός ΑΠΘ)
  • Πέτρος Κακούρης (μέλος τμ.Οικολογίας ΣΥΡΙΖΑ)
  • Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ)
Περιμένουμε με αγωνία λοιπόν, να ακούσουμε τη φωνούλα τους τώρα που αυτοί κυβερνούν.
Ο τίτλος του άρθρου είναι ειρωνικός, για την αφωνία της κ.Λαδά.





ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

Προς:  1)Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
                κ. Αλέξη Τσίπρα

            2)Την Αναπληρώτρια Υπουργό
               Οικονομικών
               κα Νάντια Βαλαβάνη

            3)Τον Υπουργό Εσωτερικών και
               Διοικητικής Ανασυγκρότησης
               κ. Νίκο Βούτση

Κοινοποίηση: Βουλευτές Νομού Θεσ/νίκης




Θέμα: «Άμεση ανάκληση της υπ’ αριθμ. 234/24.04.2013 παράνομης απόφασης της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 1020/25.04.2013, τ. Β’) ως προς το Ανταλλάξιμο Κτήμα (Α.Κ.) 5749, η οποία μεταβιβάζει στο ΤΑΙΠΕΔ τους χώρους των στρατοπέδων «Μεγάλου Αλεξάνδρου», που βρίσκεται στην Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και «Παπακυριαζή», που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Ευόσμου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη».          
Σχετικό: Το Α.Π 1843 (Δ.Τ.Υ 535) από 11.2.15 έγγραφό μας (επισυνάπτεται).

Κύριε Πρωθυπουργέ
            Επανερχόμενοι στο ζήτημα που διαλαμβάνεται στο θέμα και αναφερόμενοι στο συνημμένο σχετικό έγγραφό μας, ζητάμε την ανάκληση της υπ’ αριθμ. 234/24.4.13 (ΦΕΚ 1020/25.4.13, τεύχος Β’) απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με την οποία μεταβιβάσθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Α.Ε. το Α.Κ. (Ανταλλάξιμο Κτήμα) 5749 (Στρατόπεδα «Μεγάλου Αλεξάνδρου» και «Παπακυριαζή», που βρίσκονται στους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Κορδελιού-Ευόσμου αντίστοιχα).
            Ιδιαίτερα επισημαίνουμε μάλιστα, ότι δεν πρέπει το ανωτέρω Α.Κ. 5749 να μεταφερθεί-μεταβιβασθεί ως περιουσιακό στοιχείο στο ταμείο, που «θα συσταθεί στην Ελλάδα υπό την διαχείριση των ελληνικών αρχών και την εποπτεία των οικείων ευρωπαϊκών θεσμών», σύμφωνα με την από 12.7.15 γενομένη στις Βρυξέλλες συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.
            Τα Στρατόπεδα, που βρίσκονται στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ), πρέπει να αποδοθούν στους οικείους δήμους, για δημιουργία αστικού πρασίνου, χρήσεων κοινής ωφέλειας και κοινωνικών υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου