Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τί μας συνέβη στις 12-13.07.2015 στις Βρυξέλλες; No 2.

 η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας θα συνεχισθεί και μετά τον Μάρτιο του 2016 και όχι μέχρι τον Μάρτιο του 2016, όπως λένε τα αγράμματα παπαγαλάκια.
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης











«Άρθρο 28§3 του Συντάγματος
…….
3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
** Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.»
Περιορισμοί εθνικής κυριαρχίας + εθνικό συμφέρον + δικαιώματα του ανθρώπου + βάσεις δημοκρατικού πολιτεύματος + ισότητα + αμοιβαιότητα + ευρωπαϊκή ολοκλήρωση = Deutschland und seine inlaendische Lakaien ueber alles!!!

Προκειμένου η Περιφέρεια Ελλάδος να ζητήσει χρηματοπιστωτική συνδρομή από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης [ΕΜΣ] θα πρέπει να «ζητήσει τη συνέχιση της στήριξης του ΔΝΤ (παρακολούθηση και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016». Τούτο σημαίνει ότι η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας θα συνεχισθεί και μετά τον Μάρτιο του 2016 και όχι μέχρι τον Μάρτιο του 2016, όπως λένε τα αγράμματα παπαγαλάκια. Επίσης, τίποτε δεν είναι βέβαιο. Ναι μεν αυτά έχουν γραφεί στη συφωνία [κατά Θεοδωράκη], αλλά και άλλα είχαν γραφεί και δεν έχουν τηρηθεί. Ας θυμηθούμε: είχε γραφεί ότι μόλις επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, θα γίνει συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία δεν έγινε ποτέ, μολονότι είχαμε επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013. Εκτός αν το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν μούφα, όπερ και το πιθανότερο.
Πράγματι, εμείς θα πρέπει να ζητήσουμε από το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ θα μας δώσει; Προ πάντων τώρα που γίναμε υπερήμεροι περί την καταβολή περίπου € 2 δισ., παρά το γεγονός ότι στεγνώσαμε ΟΤΑ, Ταμεία, Περιφέρειες, Πανεπιστήμια κ.λπ.;
Βλέπετε και οι ξένοι πήραν μαθήματα δημιουργικής ασάφειας από τον Γιάνη.
Στη συφωνία της 12-13.07.2015, λοιπόν, γράφεται ότι στα πλαίσια «μία[ς] πιθανή[ς] μελλοντική[ς] συμφωνίας σχετικά με νέο πρόγραμμα του ΕΜΣ .. έχει βασική σημασία η ανάληψη ιδίας ευθύνης από τις ελληνικές αρχές, τις δε δεσμεύσεις πολιτικής πρέπει να ακολουθήσει η επιτυχής υλοποίησή τους». Αυτά γράφει κατά λέξη το ελληνικό κείμενο της συφωνίας. Ας δούμε τώρα τι λέει το αγγλικό:
«…. the ownership by the Greek authorities is key, and successful implementation should follow policy commitments».
Κλειδί, λοιπόν, για μία ενδεχόμενη, άρα αβέβαιη, συμφωνία στα πλαίσια του ΕΜΣ, αποτελεί η «ownership» χωρίς να αναγράφεται σε τι αναφέρεται η «ownership». «Οwnership» τίνος; Κακή διατύπωση από ανθρώπους που δεν έχουν την αγγλική ως μητρική γλώσσα; Θυμίζει, όμως, ασφαλώς την επιστολή που έστειλε ο Σαμαράς στους ηγέτες της ΕΕ αμέσως μόλις ορκίσθηκε πρωθυπουργός τον Ιούνιο του 2012.
«Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.
Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.
Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.
Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.
Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω».
Αυτή, λοιπόν, είναι η αγγλική γλώσσα των Βρυξελλών. «Ownership» σημαίνει ότι το πρόγραμμα που επιβάλλει η νομενκλανούρα των Βρυξελλών υπό το μαστίγιο του Βερολίνου γίνεται δικό μας, καταδικό μας, το ενστερνιζόμεθα πλήρως, το αποσπούμε από τα χέρια των δυναστών μας και το κάνουμε κτήμα μας.
Τη σωστή αυτή απόδοση του αγγλικού κειμένου περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που ψηφίζεται σήμερα στα πλαίσια της πολιτικής της υποταγής
«Σ' αυτό το πλαίσιο η ιδιοκτησία (του προγράμματος) αποτελεί το κλειδί και η επιτυχημένη εφαρμογή θα πρέπει να ακολουθήσει δεσμεύσεις επί πολιτικών».
[πώς θα τον βαφτίσουμε αυτόν τον νόμο, άραγε, στην καθομιλουμένη; «νόμο Γιούνκερ»; Όπως λέμε «νόμος Πεπονή», «νόμος Κατσέλη».]
Δικέ μου, έχουμε δικό μας ένα τρίτο Μνημόνιο. Μπορείς να το πεις και προγραμμόνιο ή και Συριζόνιο ή και Γαμόνιο, αλλά ο τίτλος δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι πρόκειται για «δικό μας» πρόγραμμα. Σαν να το φτιάξαμε εμείς, έστω και αν δεν είναι στα μέτρα μας. Και ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός ότι θα το εφαρμόσουμε πάση θυσία. Για να μείνουμε στο ευρώ, όπως ζητούσε ευθέως το 38,5% του λαού στο δημοψήφισμα της 05.07.2015, το οποίο έγινε 100% την επομένη στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον ΠτΔ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα κάνει τα πάντα από τη θέση του για να παραμείνουμε στο ευρώ και στην καρδιά της ευρείας οπής*, η οποία, φευ, μας κατάπιε.
Και αυτό μας συνέβη στις 12-13.07.2015 στις Βρυξέλλες.

Σωτήριος Καλαμίτσης – κατ’ εξακολούθηση και εις το διηνεκές [;] εθνικώς αναξιοπρεπής
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός νεομπολσεβίκος και δραχμολάγνος, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]

*Από τη συνέντευξη Βαρουφάκη στο NewStatesMan: Σχετικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup από την οποία αποκλείστηκε η Ελλάδα. «Υπάρχει μια συνθήκη πως τα ανακοινωθέντα πρέπει να είναι ομόφωνα και ο πρόεδρος δεν μπορεί απλά να συγκαλεί συνεδρίαση της ευρωζώνης και να αποκλείει ένα κράτος μέλος. Και είπε «είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω». Έτσι ζήτησα νομική γνώμη. Δημιουργήθηκε κάποια αναταραχή. Για περίπου 5-10 λεπτά διεκόπη η συνεδρίαση και στο τέλος κάποιος αξιωματούχος, κάποιος ειδήμων της νομικής μού μίλησε και είπε τα εξής λόγια «Το Eurogroup δεν υφίσταται νομικά, δεν υπάρχει συνθήκη που να έχει συγκροτήσει σε σώμα αυτή την ομάδα». Άρα έχουμε μια ανύπαρκτη ομάδα που έχει την μεγαλύτερη εξουσία να καθορίσει τις ζωές των ευρωπαίων. Δεν λογοδοτεί σε κανέναν, δεδομένου ότι δεν υφίσταται νομικά. Δεν τηρούνται πρακτικά και είναι εμπιστευτικό. Έτσι κανένας πολίτης δεν γνωρίζει τί λέγεται πίσω από κλειστές πόρτες. Πρόκειται για αποφάσεις σχεδόν ζωής και θανάτου και κανένα μέλος δεν λογοδοτεί σε κανέναν».

Υ.Γ. Πάντως οφείλω να σημειώσω ότι πουθενά στη συφωνία της 12-13.07.2015 υπάρχει ως προαπαιτούμενο για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των θεσμών προς τις ελληνικές Αρχές η κατάργηση του νόμου για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε χιλιάδες λαθρομετανάστες. Αυτό δεν ήταν μονομερής ενέργεια, αφού όσοι αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια θα μπορούν να εγκατασταθούν ελεύθερα στην ΕΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου