Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis: 30% η ΝΔ – Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ (πάλι καλά!)

Σας αρέσει δεν σας αρέσει, ο Μητσοτάκης είναι ΑΠΟΛΥΤΟΣ κυρίαρχος, 5 χρόνια μετά. Σπάνιο για την Ελλάδα. "Κούλης-ξεκούλης", τους ξέκανε όλους και τους κάνει να φαίνονται ψόφιοι. Δεν είναι λίγο πράγμα.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για.... λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, η ΝΔ εξακολουθεί να είναι πρώτο κόμμα. Δεύτερο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «κατρακυλάει» στην πέμπτη θέση.




Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τα ποσοστά του και βρίσκεται ξεκάθαρα πια στη δεύτερη θέση με 15,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 10,6% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 9%. Το τεταμμένο κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον έχει αφήσει με μονοψήφιο ποσοστό, λαμβάνοντας 8,8% στην εκτίμηση ψήφου των πολιτών.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 23%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 11,8%, το ΚΚΕ με 8,1%, η Ελληνική Λύση με 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτο κόμμα με 6,7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7% και η Φωνή Λογικής με 3%.

O Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να διατηρεί την ηγεσία του κόμματος, με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Χάρη Δούκα να ακολουθούν.

Αναλυτικά τα ποσοστά:

Ανδρουλάκης 31%
Διαμαντοπούλου 24%
Δούκας 22%
Γερουλάνος 12%
Γιαννακοπούλου 3%
Κατρίνης 3%
Άλλος 1%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ 4%

Στα πρόσωπα, στους ψηφοφόρους που είναι στα όρια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρώτος σε προτίμηση έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24%, ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 23%, ο Χάρης Δούκας με 22%, ο Παύλος Γερουλάνος με 13%, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 4% και ο Μιχάλης Κατρίνης με 2%.

Σε όσους δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ ή είναι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 42%, ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 23%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 15%, ο Παύλος Γερουλάνος με 9%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 43% ο Νίκος Ανδρουλάκης, 27% ο Χάρης Δούκας, 10% η Άννα Διαμαντοπούλου.

Για το debate, η Άννα Διαμαντοπούλου με 24% προηγείται, ο κ. Ανδρουλάκης 23%, ο Παύλος Γερουλάνος με 17%, ο Χάρης Δούκας με 16%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 7% και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 4%.

Η απόφαση για αποπομπή Κασσελάκη, οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 53% λένε ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση και το 39% προς την σωστή.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων ένα 47% θεωρεί ότι ήταν κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ 39% προς τη λάθος.

Το 43% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης ενώ το 48% θέλει εκλογή νέου προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου