Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Άντε πάλι με τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Θεσσαλονίκης !

«Δυο πράγματα περιμένουν οι Θεσσαλονικείς κάθε Χριστούγεννα. Την προβολή των σίκουελ της ταινίας Home Alone και το…
σίκουελ για το τι θα γίνει με τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης»!

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, κατά την τοποθέτησή του στην αποψινή (Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σχετικά με το θέμα του Χριστουγεννιάτικου διακόσμου της πόλης.

Παίρνοντας αφορμή από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τόνισε πως, «μετά τα συνεχόμενα στραπάτσα, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, αφού πειραματίστηκε, βλέπει το… φως το αληθινόν και, για πρώτη φορά, αποφασίζει να στολίσει έγκαιρα και παραδοσιακά, αφού σε αυτό το απλό θέμα η διοίκηση Μπουτάρη κατάφερε να αποτυγχάνει κάθε χρόνο. Θέλει… τέχνη για τέτοιο κατόρθωμα».
Πρόσθεσε πως «στην πολιτική είναι μεγάλη απαξίωση, σχεδόν ευτελισμός, να φιλάς εκεί που φτύνεις. Είδαμε μια διάθεση της διοίκησης Μπουτάρη να ευτελίσει οτιδήποτε προϋπήρχε, οτιδήποτε θύμιζε την παλιά διοίκηση, ώστε συμβολικά να δοθεί διαφορετικό στίγμα, με οικτρά αποτελέσματα».
Ειδικά για τον εφετινό στολισμό, υπογράμμισε πως «ο δήμαρχος θέλει να κερδίσει το στοίχημα των Χριστουγέννων, όμως ξεχνάει το πνεύμα των Χριστουγέννων»! Αναφερόμενος στη δημιουργία πάρκου της «Εποχής των Παγετώνων», αναρωτήθηκε: «Δηλαδή θα έχεις φάτνη και θα ζεσταίνεται το Θείο βρέφος με τα χνώτα του μαμούθ»; Για να επισημάνει: «Δε θα υπάρχει φάτνη. Λες και υπάρχει μια δυσανεξία, μια αλλεργία από πλευράς διοίκησης, με το ζήτημα της φάτνης και της γέννησης του Ιησού. Λες και θέλει αυτή η διοίκηση να ξορκίσει αυτό που είναι τα Χριστούγεννα: Η γιορτή της γέννησης Χριστού. Μια καθαρά θρησκευτική γιορτή. Οι “Εντάξει” αυτό πιστεύουμε. Ότι κατά τη διάρκεια αυτών των εορτών πρέπει να υπάρχει θρησκευτικό συναίσθημα και το αίσθημα της κατανύξεως».

Ο κ. Καλαφάτης επανέλαβε την πρότασή του για ένα Χριστουγεννιάτικο δένδρο, μία φάτνη και στολισμό με λαμπιόνια σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και κατέληξε:

«Τελικά, συνεχίζετε την αποτυχία σας. Απλώς, υπό το βάρος των συνεχών αποδοκιμασιών, είπατε να επανακάμψετε και οργανώνετε και συναυλίες -αυτό που τότε ονομάζατε κιτς. Πρώτα τα πετάξατε όλα, από καραβάκια ως φάτνες κι έρχεστε, τώρα, να μιμηθείτε τις διοικήσεις Παπαγεωργόπουλου. Αποτυγχάνετε σε κάθε τι που κάνετε».