Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Αντιδράσεις για το κοινωνικό μέρισμα, λάθος η στάση της ΝΔ

Η ουσία του μπαξισιού, που θα μοιράσει η κυβέρνηση, είναι ότι αυτά τα λεφτά περίσσεψαν από την εξοντωτική φορολόγηση όσων ....
ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. 

Το να στραγγίζεις όσους έτυχε να έχουν δουλειά ή να έχουν ικανότητες και να πουλάνε 5 παπούτσια και να τα δίνεις σε ανθρώπους που -εσύ και οι προηγούμενοι- άφησες άνεργους, δεν είναι ακριβώς "δικαιοσύνη". Είναι βίαιη αναδιανομή εισοδήματος σε όσους όντως δεν έχουν εισοδήματα, αλλά και σε παρασιτικές τάξεις της κοινωνίας, που επιλέγουν να μην δημιουργούν, να μην παράγουν και να μη δουλεύουν.

Το μόνο που καταφέρνουν τέτοιες αναδιανομές, είναι να φέρνουν και τη μεσαία τάξη, πιο κοντά στον "πάτο".

Κι επειδή θεωρητικά η ΝΔ υπερασπίζεται τον κόσμο της παραγωγής, που λεηλατείται, δεν θα έπρεπε να μπει στο λαϊκιστικό "τριπάκι" της υπερψήφισης της διανομής της λείας της ληστείας.

Αυτοί που χρειάζονται τα κατώτερα φτωχά στρώματα της κοινωνίας, δεν είναι ελεημοσύνες, αλλά ανασυγκρότηση του παραγωγικού δυναμικού, με αύξηση των θέσεων εργασίας, ώστε να κερδίζουν δουλεύοντας κι όχι, ζώντας με ανήθικα επιδόματα (αφού στηρίζονται στη ληστεία άλλων κοινωνικών τάξεων, που δεν απέχουν δα και πολύ απ΄αυτούς).