Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Γαλλία: Σύλληψη 10 γυναικών που ήθελαν να κάνουν μπάνιο με μπουρκίνι στις Κάννες

Δέκα γυναίκες, οι οποίες σκόπευαν να κάνουν το μπάνιο τους στην πλαζ των Καννών φορώντας μπουρκίνι, το ισλαμικό μαγιό που καλύπτει όλο το σώμα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς έξω από το ....
πολυτελές ξενοδοχείο Martinez, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.


Πήγαν στις Κάννες με σχέδιο να προκαλέσουν και να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά της δημοκρατικής κοινωνίας στην οποία η γυναίκα έχει ίσα δικαιώματα και δεν αντιμετωπίζεται ως οικόσιτο ζώο, όπως στο μεγαλύτερο τμήμα του Ισλάμ

Οι γυναίκες έφτασαν στις Κάννες από το Παρίσι με τρένο. Είναι όλες φίλες ή συγγενείς του Ρασίντ Νεζάκ, Αλγερινού ο οποίος έγινε γνωστός το 2010, όταν αποφάσισε να πληρώνει τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε γυναίκες οι οποίες δεν τηρούν τη γαλλική νομοθεσία που απαγορεύει την μπούρκα.

Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα των Καννών όπου παρέμεναν μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο 45χρονος πολιτικός και επιχειρηματίας ήθελε με αυτόν τον τρόπο να υπενθυμίσει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας τον Αύγουστο του 2016 αναίρεσε τις αποφάσεις διαφόρων παραλιακών δήμων (μεταξύ αυτών και εκείνος των Καννών) που απαγόρευαν στις γυναίκες να εμφανίζονται στις παραλίες με μπουρκίνι.

Ο Ρ. Νεκάζ πέρασε πρώτα από το αστυνομικό τμήμα και κατόπιν πήγε στην Κρουαζέτ όπου εξήγησε στα μέσα ενημέρωσης ότι κινδυνεύει να καταδικαστεί σε εξάμηνη φυλάκιση και να του επιβληθεί πρόστιμο 7.500 ευρώ «για οργάνωση παράνομης διαδήλωσης» αν επιμείνει στην απόφασή του να οδηγήσει τις γυναίκες στην παραλία.

Την Τετάρτη οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν κάθε διαδήλωση στις Κάννες. Ο Ρ. Νεκάζ υποστηρίζει ότι εγκατέλειψε το αρχικό σχέδιό του για διαδήλωση και οργάνωσε «ένα απλό μπάνιο με φίλες και συγγενείς».