Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ makpress: Με χορηγό την Εθνική μας Τράπεζα το "ανθελληνικό" σκίτσο Αλβανού σκιτσογράφου

Ελληνικοί ιστότοποι, παρουσίασαν σήμερα ένα σκίτσο, που απεικονίζει τον Κολοκοτρώνη και τον Μάρκο Μπότσαρη, να σχηματίζουν τον "Αλβανικό αετό".
Το σκίτσο, αποδίδεται ...
σύμφωνα με τα ΜΜΕ, σε ...νεοναζιστική οργάνωση κι άλλες μπαρούφες.

Η αλήθεια είναι το σκίτσο είναι ένα έργο του Αλβανού σκιτσογράφου Bujar Kapexhiu και πρωτοδημοσιεύθηκε στην "προοδευτική" "νεοταξίτκη" εφημερίδα Mapo , η οποία φιλοξενεί στο κεντρικό banner της διαδικτυακής έκδοσής της, μόνιμη σταθερή διαφήμιση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (NBG National Bank of Greece) !
Και προσοχή : η διαφήμιση δεν είναι affiliate όπως της google adsense, εναλλασσόμενη δηλαδή, ανάλογα με τον επισκέπτη, αλλά σταθερή.
Η συγκεκριμένη εφημερίδα, φαίνεται πως έχει αδυναμία στον Μπερίσα, προκάτοχο του Έντι Ράμα στο "Δημοκρατικό κομμα Αλβανίας".
Το newsbomb και άλλα ελληνικά ΜΜΕ όμως, είδαν "νεοναζισμό" πίσω από το σκίτσο....
Το αν είναι ανθελληνικό το σκίτσο είναι μια άλλη ιστορία. Κατά τη γνώμη μας, δεν είναι, ούτε αξίζει ειδικής αναφοράς και εκτιμούμε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ υποδαυλίζουν βλακωδως, αντι-αλβανικά αισθήματα, με ανόητα άρθρα, βασισμένα στο ψέμα. Ειδικά, συνδέοντας ψευδέστατα το σκίτσο με τον Ταχίρ Βελίου.
Δεν χρειάζονται τέτοια, την ώρα που ο Έντι Ράμα, έχει δώσει πολύ σοβαρότερες αφορμές.Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.