Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Καραμανλής φταίει για όλα Νο2

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Και ενώ παρακολουθούσα βαριεστημένος την είδηση ότι διάφορα πρόσωπα, αγνώστου ταυτότητος, επαγγέλματος και νοημοσύνης, διαδήλωναν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας υπέρ του «Μπουργκίνι» και ....
κατά της απαγόρευσής του από τις γαλλικές Αρχές, δηλαδή για ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες πολίτες που το παρακολουθούν με έκδηλη αγωνία ως προς την έκβασή του, και ήμουν τόσο μπερδεμένος που δεν ήξερα τί να πρωτογράψω για την ευαισθησία αυτών των ενεργών πολιτών, σκάει κατακούτελα η μεγάλη είδηση για τον Σώρρα, τον οποίον ακολουθούν πλείστα όσα άλλα πρόσωπα δίκην μαθητών του Ιησού, ο οποίοι διαδίδουν τον λόγο του ότι θα εξοφλήσει τα χρέη της χώρας και όλων των Ελλήνων με αέρα κοπανιστό ύψους $ 600 δισ.

Ξαναμπερδεύτηκα και σκέφτηκα ότι δεν αξίζει να γράψω τίποτε, αφού είναι πλέον γεγονός ότι αυτή η χώρα δεν σώζεται με τέτοιους κατοίκους. Δικαιολόγησα μία ψυχή που είχε πει προ ετών ότι πρέπει να φέρουμε εδώ κάποιον άλλο λαό να ψηφίζει. Και πάνω που είχα μείνει χωρίς έμπνευση μέσα στην αναπάντεχη σύγχυση, την οποίαν επέτεινε η αγωνία για τον διαγωνισμό χορήγησης 4 τηλεοπτικών αδειών, μου στέλνει φίλος ένα αρθρίδιο σπουδαίο. Ξελαμπικάρισε το μυαλό μου και επεδόθην για μία ακόμη φορά στο προσφιλές άθλημα της αντιγραφής.

Αντιγράφω, λοιπόν, από την olympiada της 20.09.2011

«ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η EUROSTAT ΕΒΛΕΠΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 12,7%!
6/12/2009
Το CDS του ΤΤ είχε ήδη πουληθεί, σύμφωνα με τον Στρος Καν όλα είχαν συμφωνηθεί για την ένταξη στο ΔΝΤ, είχε λήξει και η βρωμερή μεθόδευση με το Τ10 …
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί. Κάποιος έπρεπε να την απασφαλίσει. Ο πυροκροτητής θα ήταν το έλλειμμα. Πως όμως; Αφού ο ίδιος ο Προβόπουλος δήλωσε στους ηγεμόνες στις 8/10/2009 ότι το έλλειμμα θα ήταν κάτω από το 10%!! Με στοιχεία του γ’ τριμήνου! Μία δήλωση που έγινε παρουσία ΟΛΩΝ των πρωτοκλασάτων της νέας κυβέρνησης, αλλά «εξαφανίστηκε»! Δείτε ακριβώς τι είχε πει: Ο Γ. Προβόπουλος, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου και των υπουργών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και κ. Λ. Κατσέλη, τόνισε ότι τα στοιχεία για την οικονομία είναι ανησυχητικά, όμως υπογράμμισε πως ευελπιστεί ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ φέτος!!

Συμπληρώνει το Euro2day:
Πηγές της ΤτΕ διευκρίνιζαν ότι η εκτίμηση για έλλειμμα στην περιοχή του 9% – 10% αφορά στα στοιχεία του γ΄ τριμήνου.
Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι αν ληφθούν άμεσα μέτρα υπάρχει η δυνατότητα να συγκρατηθεί η διεύρυνση του ελλείμματος το τελευταίο τρίμηνο.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι θα ασχολείται προσωπικά με όλα τα συναφή θέματα ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Πώς λοιπόν μετά από αυτή την ξεκάθαρη δήλωση, περάσαμε στην Οργουελική πραγματικότητα με τις «δήθεν δηλώσεις Προβόπουλου ότι ενημέρωσε τον Καραμανλή και αυτός το απέκρυψε»; Μα η ενημέρωση αυτή είναι επίσημη, μετά την πτώση του Καραμανλή και της κυβέρνησης του!
Το πλέον συγκλονιστικό είναι πως με το έλλειμμα κάτω από το 10%, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΕ!
Ο στόχος του προϋπολογισμού για έλλειμμα 9,1% του ΑΕΠ να επιτευχθεί σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως του πόσο θα κλείσει τελικά το έλλειμμα του 2009. (Καθημερινή, 6/12/2009)
Μετά από την επαίσχυντη μεθόδευση να οδηγηθεί η χώρα στο Μνημόνιο, λίγους μήνες αργότερα, στις 16 Οκτώβρη του 2010, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου, ΕΝΕΡΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ, στέλνει το e-mail στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημερώνει για την ανάγκη άμεσης τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής!! Σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις του ΗΡΩΑ Λογοθέτη και της ΗΡΩΙΔΑΣ Γεωργαντά, γνωρίζουμε τον λόγο. Το ΔΝΤ (και όχι η Eurostat) μεθόδευσε τη χάλκευση να γίνει μέσω της ελεγχόμενης πλέον ΕΛΣΤΑΤ, αφού θα είχαν παραγκωνίσει θεσμικά τα «ενοχλητικά» μέλη του ΔΣ!
Όπως κραυγάζαμε από τον Οκτώβρη του 2009, η μεθόδευση ήταν για την υπαγωγή της χώρας στην κατοχή του ΔΝΤ με τον παράλληλο πλουτισμό «κάποιων» μέσω των CDS. Ο Σόρος είχε ηδη επισκεφθεί τον πρωθυπουργό!
Πώς είμαστε τόσο βέβαιοι ότι η Eurostat είχε μαύρα μεσάνυχτα για τις μεθοδεύσεις;
Διαβάστε το ντοκουμέντο που γράφτηκε στις 6/12/2009. Ειδικά εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας που επιμένετε να αντιμετωπίζετε τον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Παπακωνσταντίνου ως «συνομιλητές» και ζητάτε ατράνταχτα στοιχεία:
«το έλλειμμα του 2009 μπορεί να είναι τελικά μικρότερο από 12,7% του ΑΕΠ. Η Eurostat διατυπώνει επιφυλάξεις ως προς τον τρόπο που καταγράφηκαν στο έλλειμμα του 2008 και του 2009 οι δαπάνες για εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων. Θεωρεί ότι θα έπρεπε να κατανεμηθούν και στα ελλείμματα του 2006 και 2007. Εάν τελικά το επιβάλει, το έλλειμμα του 2009 ενδεχομένως να είναι μικρότερο. Σε αυτήν την περίπτωση,θα ασκηθούν πιέσεις για μικρότερο έλλειμμα και το 2010.»
Ολόκληρο το άρθρο
εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_06/12/2009_382184
Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι. Όπως γνωρίζουμε και την κατάληξη που πρέπει να έχουν αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα σε αυτόν τον απίστευτο εφιάλτη».*

Εγώ απλώς συμπληρώνω: «την κατάληξη που πρέπει να έχουν αυτοί που συνεχίζουν να κρατούν την Ελλάδα βυθισμένη σε αυτόν τον απίστευτο εφιάλτη».

Σώτος

* Τ’ ακούς καημένε Καμμένε; Και συ ολυμπίτσα που έκανες γαργάρα όσα έγραφες τότε λιβανίζοντας σήμερα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.