Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ο κορωνοϊός πνίγει την Αθήνα (και την κυβέρνηση) - Όλα στραβά του πάνε του Κυριάκου

Πάρα πολλά τα κρούσματα (σήμερα μπορεί να ξεπεράσουν τα 2.000) στην Ελλάδα, αλλά ειδικά στην Αθήνα, γίνεται χαμός. Οι εντατικές γέμισαν στο 99%, τα λοκντάουν όπως ...εφαρμόζονται δεν αποδίδουν (θα μπορούσε κάποιος, αν έχεις τις ψυχοπαθητικές εμμονές του κομματιού της αριστεράς που λέγεται "ηλίθια αριστερά" -υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι στην αριστερά, για το κομμάτι μιλάμε- να τα αποδώσει αποκλειστικά στις πορείες των αριστερών για τον Κουφοντίνα, την Κεραμέως κ.λπ., όπως έκανε η "ηλίθια αριστερά", αποδίδοντας την έκρηξη κρουσμάτων της Θεσσαλονίκης στη Λιτανεία του Αηδημήτρη, τερματίζοντας το μαλακόμετρο. Κι όμως, χιλιάδες ηλίθιοι, ήταν σίγουροι ότι φταίει μια Λιτανεία 50 ατόμων!). 
H κυβέρνηση θα ρίξει το φταίξιμο της αποτυχίας των μέτρων, στις μεταλλάξεις, ακριβώς όπως κάνουν οι φαρμακευτικές όταν τα εμβόλια τους αποδεικνύονται τζούφια. Είμαι απολύτως βέβαιος γι αυτό, επειδή κάτι πρέπει να βρουν να πουν ! Η γκρίνια μεγαλώνει.

Από τη μιά, το lockdown ζόρισε τους Αθηναίους, δηλαδή τους ψηφοφόρους των κυβερνητικών και κυρίως τους ανθρώπους που μπορεί να πετύχουν τους κυβερνώντες στο δρόμο και έτσι, κυβερνητικοί και ειδικοί, σταμάτησαν το κουτσαβάκικο ύφος μαλώματος, που είχαν το Νοέμβριο για τη Θεσσαλονίκη (να το ξεκαθαρίσουμε: το υφάκι το είχαν, επειδή ήταν μακριά και δεν φοβόταν τις ροχάλες, τώρα τις φοβούνται. Αν μαλώσουν πολύ τους Αθηναίους, με το ιταμό ύφος που μάλωναν εμάς, κινδυνεύουν να τους ορμήσει κανένας τρελός στο δρόμο και να τους πνίξει στο φτύσιμο, γι αυτό και έγιναν γλυκούληδες).

Από την άλλη, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα το θέμα Κουφοντίνα, το θέμα Λιγνάδη, το θέμα του νόμου για την αστυνομία στα Α.Ε.Ι. , τις τουρκικές προκλήσεις και κυρίως τις συνεχείς πορείες της αριστεράς, που ...είδε φως και μπήκε. Η αριστερά ευελπιστεί να εκμεταλλευτεί το ταραχώδες προσκήνιο και να επανέλθει δυναμικά στις προτιμήσεις του κοινού. Άλλωστε, πάντα, σε ολόκληρο τον κόσμο, προκύπτουν αριστερές κυβερνήσεις, μόνο όταν υπάρχουν αναταραχές.

Όμως όλα αυτά είναι παρωνυχίδες μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλο, από τη δυσάρεστη αλήθεια, ότι τέλειωσαν τα λεφτά. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους "στέγνωσε"!

Όλα στραβά του πάνε του Κυριάκου και τρίβει τα χέρια του ο Αλέξης, που αναστήθηκε.

Εμ, έτσι είναι Κυριάκο η πολιτική. Όταν δεν διαφέρεις και πολύ από τον Αλέξη, προσπαθώντας ναγίνεις πιο "αριστερός" απ΄αυτόν, εύκολα θα σε εγκαταλείψουν οι ψηφοφόροι. Και επειδή το άγχος σου είναι να μη ψηφίσει ο κόσμος δεξιά, την οποία απεχθάνεσαι και φυσικά αν μπορούσες να κατευθύνεις την ψήφο του κόσμου, θα την έστελνες κατευθείαν στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε διάφορα μικρά δεξιά κόμματα, που δεν πρόκειται να σηκώσουν κεφάλι, βλέπουμε τον Αλέξη να ....ξανάρχεται καβάλα στ΄άλογο. Και τη δεύτερη φορά, θα αλλάξει τόσο τους αρμούς του κράτους, που θα κάνουμε να δούμε αστική δημοκρατία ξανά, μετά από 30 χρόνια. Δεν θα ξαναφήσουν εύκολα την κουτάλα.

Εκτός, Κυριάκο, αν "ψήσεις" να κατέβει με δικό του κόμμα, ο άνθρωπος που θαυμάζεις περισσότερο στη ζώη, δηλαδή ο Γιάννης Μπουτάρης. Τον θέλουν Λέσχες και Στοές, τον σπρώχνει με χίλια η παγκοσμιοποίηση, άρα δεν είναι καθόλου δύσκολο να τον δούμε Πρωθυπουργό. Το θέμα είναι βιολογικό: δώστε του αβέρτα βιταμίνες του κυρ Γιάννη για να γιάνει και βγάλτε τον μπροστά να κυβερνήσει. 


Β.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου