Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ενδεδειγμένη πολιτική κίνηση ή μήπως αφορμή για προγραφές;

Η αναταραχή που ξέσπασε στο δημαρχιακό μέγαρο έπειτα από την είδηση για τους εκτός λίστας εμβολιασμούς στο ίδρυμα του Άγιου Παντελεήμονα, ο τρόπος με τον οποίον ο Δήμαρχος κινήθηκε απαιτώντας τις παραιτήσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και ...της αντιδημάρχου Παιδείας δεν συμβάλλουν αλλά επιδεινώνουν την εικόνα που δίνει ο Δήμος προς τα έξω.

Μιλάει η ανακοίνωση του δημάρχου για ζητήματα ηθικής τάξης, υπονοώντας ότι τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν αντιδεοντολογικές πράξεις και ενδεχομένως κατάχρηση πολιτικών θέσεων, εντούτοις, από τις εξηγήσεις που ήδη έδωσαν στον τύπο οι εμπλεκόμενοι δεν προκύπτει τίποτα τέτοιο.

Είναι άλλο κάποιοι πολιτικοί παράγοντες να καταστρατηγούν την λίστα εμβολιασμών προκρίνοντας «δικά τους παιδιά»· κι είναι άλλο, στο πέρας των προγραμματισμένων εμβολιασμών, να καλούν εσπευσμένα όποιον ξέρουν για να εμβολιαστεί από εμβόλια αδιάθετα, που λίγο αργότερα θα πήγαιναν προς καταστροφή –όπως εξ άλλου συνέβη με μερικά από αυτά. Μπορεί όντως, οι επιλογές των εμπλεκόμενων να μην τους προφυλάσσουν από πολιτική έκθεση ή κακόβουλες επιθέσεις, ωστόσο εδώ δεν φαίνεται να προκύπτει ζήτημα ηθικής τάξης.

Αν κάπου προκύπτει αυτό, είναι ότι χάνονται εμβόλια εξαιτίας της απουσίας λίστας επιλαχόντων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθεί για τα αδιάθετα εμβόλια των κινητών κέντρων εμβολιασμού. Για τον απλούστατο λόγο, ότι σε διεθνές επίπεδο επικρατεί πολύ σφοδρός ανταγωνισμός για την προμήθεια των εμβολίων, και δεν είναι δυνατόν να χάνουμε εμβόλια από σφάλματα και παραλείψεις του σχεδιασμού.

Θα περιμέναμε, λοιπόν, από τον Δήμαρχο να κινηθεί με μεγαλύτερη σύνεση στη διαχείριση του ζητήματος αυτού. Και να μην παραδίδει ανθρώπους που συνέβαλαν στο να βρεθεί στην θέση αυτή, και που στήριξαν το έργο του μέχρι τώρα, στην αδηφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η επίσημη έρευνα που έχει ήδη προκηρυχθεί θα αποφανθεί για τα συμβάντα, και τότε είναι η στιγμή που θα κληθούμε να τοποθετηθούμε πολιτικά.

Ιδίως δε, για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που κατέχει βαρύνουσα θεσμικά θέση, και ταυτοχρόνως χαίρει της εκτίμησης ολόκληρης της αντιπολίτευσης, για την υποδειγματική του στάση και συμπεριφορά στις συνεδριάσεις του Σώματος. Άραγε μήπως ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της παρουσίας του, να ήταν ο βαθύτερος λόγος ο οποίος οδήγησε τον ίδιο τον Δήμαρχο στις βεβιασμένες αυτές κινήσεις;

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το κλίμα στο δημαρχιακό μέγαρο, με τις δυσμενείς μεταθέσεις εκπροσώπων εργαζομένων που απλά διαφώνησαν με τον νέο εσωτερικό κανονισμό, ή τις καρατομήσεις κορυφαίων στελεχών της διοίκησης, ούτε τον Δήμαρχο τιμάει, ούτε θετικό και παραγωγικό είναι για την πόλη.

Θεσσαλονίκη 2 Μαρτίου 2021                 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου